Apple crumble

Posted on nov. 23, 2015 in PRAJITURI & TORTURI

DSC_0683-002-e1464421472794

Apple crumble — un desert irezistibil! Mere coapte cu topping de cereale crocante, aromate cu scorțișoară, unt și vanilie.

O rețetă clasică, ușoară și repede de preparat, topping-ul de cereale preparându-se în câteva minute. Pentru o prăjitură de post putem înlocui untul cu 50 ml ulei și o lingură cu lapte de soia.

DSC_0683-002
Ingrediente – Apple crumble (4 portii)
  • 4 mere, cca 800 g
  • 4 linguri de zahăr
  • 1/2 plic zahăr vanilat (4 g)
  • 1/4 linguriță de scorțișoară
  • 1 – 2 linguri stafide, cca 25 g
  • 2 linguri apă
  • câțiva stropi zeamă de lămâie
  • înghețată de vanilie, pentru servit
Ingrediente – Crumble topping
  • 70 g fulgi de ovăz (oats) + 30 g fulgi de grâu
  • 100 g făină de grâu integrală
  • 70 g unt, tăiat cuburi
  • 1 – 2 linguri de zahăr brut
  • 1/4 linguriță de scorțișoară

Mod de preparare – Apple crumble

DSC_0676-001

Încălzim cuptorul la 190°C.

Merele spălate le curățăm de coajă și căsuța seminală, le tăiem în patru, apoi în feliuțe de cca 1 cm grosime.

Într-o tigaie punem merele, zahărul, stafidele, scorțișoara, zahărul vanilat, apa și câțiva stropi de zeamă de lămâie. Gătim merele 4 – 5 minute la foc mediu, după care le transferăm într-un vas termorezistent.

DSC_0348
DSC_0553

Într-un castron punem făina, fulgii de ovăz și grâu, zahărul și scorțișoara, după care amestecăm bine. Adăugăm cubulețele de unt, apoi amestecăm toate ingredientele între palme 1 – 2 minute, până ce amestecul capată o textură asemănătoare cu pesmetul (nu se framântă).

DSC_0298-001
DSC_0372
DSC_0383 (2)

Acoperim merele cu topping-ul de cereale, apoi introducem vasul în cuptorul preîncalzit la 190°C (Atenție — nu apăsăm cerealele)

DSC_0562

Lăsăm la cuptor cca 25 minute, până când cerealele capătă o culoare ușor rumenie.

DSC_0683-002

Un desert delicios cu mere coapte și cereale crocante — merge de minune cu înghețată de vanilie…poftă bună !

# #

2 thoughts

  1. Tarnoveski Madalina

    25 noiembrie 2015

    Cel mai delicios lucru din bucataria ta!!

    Răspunde

    1. Multumesc Madi!

      Răspunde

Reply

*