Bruschette cu rosii, branza feta si oregano

Posted on apr. 23, 2017 in GUSTARI

O gustare a la grec — pâine rumenită, roșii, brânză feta, ulei de măsline și oregano proaspăt.

Uneori pun brânza feta într-un borcan de sticlă, asezonez cu oregano uscat, puțin ardei iute, boabe de piper mix iar deasupra torn ulei de măsline — se păstrează bine la frigider câteva săptămâni. Totodată, îmi place să pregătesc bruschette cu telemea de oaie sau de capră.

Ingrediente – Bruschete cu rosii, feta si oregano (4 persoane)
  • 300 g roșii cherry, prunișoare sau roșii mai mari, coapte bine
  • 100 g brânză feta, de bună calitate
  • 1 cățel de usturoi
  • câteva frunze de oregano proaspăt
  • 1/2 linguriță oregano uscat
  • 6 – 8 felii de pâine albă sau neagră
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • sare de mare și piper negru, proaspăt măcinat
Mod de preparare – Bruschete cu rosii, feta si oregano

Dacă folosim roșii cherry sau prunișoare, le spălăm, apoi le tăiem sferturi – roșiile mai mari, le tăiem cubulețe.

Într-un castron punem roșiile tăiate, frunzele proaspete de oregno, tocate nu prea mărunt, și oregano uscat — asezonăm cu 2 linguri de ulei de măsline, sare și piper, apoi amestecăm ușor.

Încălzim bine o tigaie grill sau grătarul cuptorului, apoi rumenim ușor feliile de pâine.

După ce s-au rumenit frumos le scoatem pe un platou, le stropim cu ulei de măsline și le ungem cu un cățel de usturoi, tăiat în doua pe lungime.

Amestecăm din nou roșiile cu zeamă lăsată, plină de arome, apoi le montăm pe feliile de pâine — presărăm cu brânză feta, sfârmată ușor.

Asezonăm deasupra cu frunzulițe proaspete de oregano și puțin ulei de măsline. Poftă bună!

#

Reply

*