Bruschette cu rosii, branza feta si oregano

Posted in GUSTĂRI

O gustare a la grec — paine rumenita, rosii, branza feta, ulei de masline si oregano proaspat.

Uneori pun branza feta intr-un borcan de sticla, asezonez cu oregano uscat, putin ardei iute, boabe de piper mix iar deasupra torn ulei de masline — se pastreaza bine la frigider cateva saptamani. Totodata, imi place sa pregatesc bruschette cu branza telemea de vaca, de oaie sau de capra.

Ingrediente – Bruschete cu rosii, feta si oregano (4 persoane)
  • 300 g rosii cherry, prunisoare sau rosii mai mari, coapte bine
  • 100 g branza feta, de buna calitate
  • 1 catel de usturoi
  • cateva frunze de oregano proaspat
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 6 – 8 felii de paine alba sau neagra
  • 5 linguri de ulei de masline
  • sare de mare si piper negru, proaspat macinat
Mod de preparare – Bruschete cu rosii, feta si oregano

Daca folosim rosii cherry sau prunisoare, le spalam, apoi le taiem sferturi – rosiile mai mari, le taiem cubulete.

Intr-un castron punem rosiile taiate, frunzele proaspete de oregno, tocate nu prea marunt, si oregano uscat — asezonam cu 2 linguri de ulei de masline, sare si piper, apoi amestecam usor.

Incalzim bine o tigaie grill sau gratarul cuptorului, apoi rumenim usor feliile de paine.

Dupa ce s-au rumenit frumos le scoatem pe un platou, le stropim cu ulei de masline si le ungem cu 1 catel de usturoi, taiat in doua pe lungime.

Amestecam din nou rosiile cu zeama lasata, plina de arome, apoi le montam pe feliile de paine — presaram cu branza feta, sfaramata usor intre degete.

Asezonam deasupra cu frunzulite proaspete de oregano si putin ulei de masline. Pofta buna!

#

Reply

*