Bruschette cu rosii

Posted in GUSTĂRI

Bruschette cu rosii, aromate cu ulei de masline, usturoi, busuioc si patrunjel.

Ingrediente – Bruschette cu rosii (2 persoane)
  • 250 g rosii cherry, prunisoare sau rosii mai mari, coapte bine
  • 2 – 3 catei de usturoi
  • cateva frunze de busuioc proaspat plus putin busuioc uscat, cca 1/4 lingurita
  • cateva frunze de patrunjel
  • 4 – 5 felii de paine neagra de casa – reteta aici sau paine alba de casa – reteta aici
  • 3 – 4 linguri de ulei de masline
  • sare de mare si piper negru, proaspat macinat
preparare – Bruschette cu rosii

Daca folosim rosii cherry sau prunisoare, le spalam, apoi le taiem sferturi – iar daca avem rosii mai mari, le taiem cubulete.

Intr-un castron punem rosiile taiate, 1 – 2 catei de usturoi tocati si frunzele de patrunjel si busuioc, tocate nu prea marunt — asezonam cu 1 – 2 linguri de ulei de masline, sare si piper, apoi amestecam usor.

 

Intre timp, rumenim usor feliile de paine, intr-o tigaie grill sau sub gratarul cuptorului, incalzit bine in prealabil.

Dupa ce s-au rumenit frumos le scoatem pe un platou, apoi le ungem cu 1 catel de usturoi, taiat in doua pe lungime si putin ulei de masline.

Amestecam din nou rosiile cu zeama lasata, plina de arome, apoi le montam pe feliile de paine rumenite — stropim deasupra cu putin ulei de masline si presaram cu busuioc uscat.

Bruschette cu rosii — o gustare apetisanta, potrivita sezonului cald! Pofta buna!

# #

Reply

*