Bruschette mexicane

Posted in GUSTĂRI

Bruschette mexicane — rosii aromate cu ulei de masline, frunze proaspete de coriandru, usturoi, ceapa verde si ardei iute, servite cu felii de paine rumenite.

Ingrediente – Bruschette mexicane (4 persoane)
  • 600 g rosii, coapte bine
  • 2 catei de usturoi, curatati si tocati marunt
  • 1 fir de ceapa verde, taiat rondele
  • 1/4 ceapa rosie mica, curatata si tocata marunt
  • cateva frunze proaspete de coriandru cu tot cu tulpini, taiate nu prea marunt
  • 1 ardei iute verde, taiat rondele
  • 6 linguri de ulei de masline
  • 1/2 limeta
  • felii de paine alba de casa – reteta aici sau paine neagra de casa – reteta aici
  • 1 lingurita sos de ardei iuti, optional
  • sare de mare si piper negru, proaspat macinat
Mod de preparare – Bruschette mexicane

Spalam rosiile, apoi le taiem cubulete — dupa preferinte, putem scoatem miezul cu semintele, dar se va pierde putin gustul.

Intr-un castron punem rosiile taiate, usturoiul, frunzele de coriandru si ceapa verde — asezonam cu 3 linguri de ulei de masline, sare si piper, apoi amestecam usor.

Intre timp, rumenim usor feliile de paine, intr-o tigaie grill sau sub gratarul cuptorului, incalzit bine in prealabil. Dupa ce s-au rumenit frumos le scoatem pe un platou, apoi le stropim cu ulei de masline.

Amestecam din nou rosiile cu zeama lasata, plina de arome, apoi le montam pe feliile de paine rumenite — presaram cu ceapa rosie tocata si rondelele de ardei iute.

Asezonam deasupra cu putin ulei de masline, zeama de limeta, frunze de coriandru si sos de ardei iuti. O gustare apetisanta! — pofta buna!

#

Reply

*