Bruschette mexicane

Posted on apr. 1, 2017 in GUSTARI

Bruschette mexicane — roșii aromate cu ulei de măsline, frunze proaspete de coriandru, usturoi, ceapă verde și ardei iute, servite cu felii de pâine rumenite.

Ingrediente – Bruschette mexicane (4 persoane)
  • 600 g roșii, coapte bine
  • 2 căței de usturoi, curățați și tocați marunt
  • 1 fir de ceapă verde, tăiat rondele
  • 1/4 ceapă roșie mică, curățată și tocată mărunt
  • câteva frunze proaspete de coriandru cu tot cu tulpini, tăiate nu prea mărunt
  • 1 ardei iute verde, tăiat rondele
  • 6 linguri de ulei de măsline
  • 1/2 limetă
  • felii de pâine albă de casă – rețeta aici sau pâine neagră de casă – rețeta aici
  • 1 linguriță sos de ardei iuți, optional
  • sare de mare și piper negru, proaspăt măcinat
Mod de preparare – Bruschette mexicane

Spălăm roșiile, apoi le tăiem cubulețe — după preferințe, putem scoate semințele.

Într-un castron punem roșiile tăiate, usturoiul, frunzele de coriandru și ceapa verde — asezonăm cu 3 linguri de ulei de măsline, sare și piper, apoi amestecăm ușor.

Între timp, rumenim ușor feliile de pâine într-o tigaie grill sau sub grătarul cuptorului, încalzit bine în prealabil. După ce s-au rumenit frumos le scoatem pe un platou, apoi le stropim cu ulei de măsline.

Amestecăm din nou roșiile cu zeama lăsată, plină de arome, apoi le montăm pe feliile de pâine rumenite — presărăm ceapa roșie tocată și rondelele de ardei iute.

Asezonăm deasupra cu puțin ulei de măsline, zeamă de limetă, frunze de coriandru și sos de ardei iuți. O gustare apetisantă! — poftă bună!

#

Reply

*