Cartofi pai la cuptor

Posted in LEGUME

Cartofi pai rumeniți la cuptor, aromați după preferințe, cu cimbru, rozmarin și usturoi.

Ingrediente – Cartofi pai la cuptor (4 portii)
  • 8 – 10 cartofi albi sau roșii, cca 1,5 kg
  • 2 – 3 linguri ulei de măsline
  • 1 – 2 crenguțe de rozmarin sau cimbru (proaspăt sau uscat)
  • 1 cățel de usturoi, curățat și zdrobit
  • sare de mare și piper negru, proaspăt râșnit
  • ketchup sau maioneză cu usturoi, pentru servit
Mod de preparare – Cartofi pai la cuptor

Cartofii curățați și spălați, îi tăiem în bucăți pe lungime, de marimea unui deget — cca 1,5 cm grosime.

Punem cartofii într-un vas încăpător și îi lăsăm în apă rece, 20 – 30 de minute — apoi îi scurgem și îi uscăm bine pe prosoape curate de bucătărie.

Transferăm cartofii în tava mare a cuptorului, tapetată cu hârtie de copt — asezonăm cu puțină sare de mare, piper negru și ulei de măsline, amestecăm ușor, apoi, îi aranjăm într-un singur strat.

Coacem cartofii în cuptorul preîncălzit la 200°C, pe ventilație, 35 – 40 de minute, până ce se rumenesc frumos — cu cca 10 minute înainte de-a fi gata, presărăm cu frunzulițe de cimbru sau rozmarin, presate ușor cu lama cuțitului.

După ce scoatem tava din cuptor, asezonăm cartofii cu usturoiul zdrobit și înca puțină sare.

Servim cartofii calzi la o friptură sau simpli, cu ketchup ori maioneză cu usturoi, alături de-o bere rece…poftă mare!

# #

Reply

*