Castane coapte

Posted on dec. 5, 2016 in GUSTARI

dsc_0366-003

Castane rumenite-n cuptor, si-o ulcica cu vin rosu fiert — savurate cu multa poftire in anotimpul de iarna!

dsc_0366-004

Castane coapte
  • 1kg castane
  • apa calduta
  • sare fina de mare
Mod de preparare – Castane coapte

Incalzim cuptorul la 220°C.

Intr-o cratita punem castanele la inmuiat in apa calduta, timp de 2 ore, apoi le scurgem bine. Cu ajutorul unui cutit, crestam coaja castanelor pe orizontala, 1- 2 cm (pe cat posibil sa nu taiem miezul).

Intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, asezam castanele cu partea taiata in sus, dupa care le presaram cu putina sare (putem sa le stropim cu putina apa) — totodata, putem presara putina sare si pe hartia de copt.

Coacem castanele in cuptorul incins, timp de 30 – 35 de minute. Daca le preferam mai rumene, setam cuptorul pe gratar si le mai coacem inca 5 minute.

dsc_0129-001dsc_0020-001

Servim castanele coapte alaturi de-o ulcica cu vin rosu.

dsc_0189-001dsc_0989

#

2 thoughts

  1. Sunt foarte delicioase! Zici ca mănânci una, doua, dar le-am uitat numarul. Multumim tati!😚

    Răspunde

    1. Cu placere, draga mea!

      Răspunde

Reply

*