Chec cu ciocolata

Posted by on ian. 9, 2016

SAM_5625-006

Buna dimineata la o cafea si-o cana cu lapte alaturi de o felie delicioasa de chec cu multa ciocolata!!! 

Am incercat sa dau o nota eleganta gustului, folosind ciocolata neagra amaruie, coaja rasa de portocala, esenta de rom si cateva nuci. Am mentinut linia clasica in prepararea checului incercand sa nu-l ingreunez mult, rezultatul fiind un deliciu.

SAM_5625-005
Ingrediente – Chec cu ciocolata si aroma de portocale (pentru 2 checuri)
  • 8 oua de la gaini crescute la curte, in aer liber
  • 250 g zahar tos
  • 175 ml ulei de foarea soarelui sau ulei de porumb
  • 260 g faina, cernuta prin sita fina
  • 4 linguri cacao, cca 50 g, cernuta prin sita fina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • coaja rasa de la 2 – 3 portocale medii
  • 1 lingura esenta de rom
  • 100 – 120 g ciocolata neagra, 50 – 74% cacao, taiata bucatele
  • o mana de miez de nuca, taiat bucatele, de presarat pe checuri
  • 1 – 2  linguri zahar pudra (vanilat), pentru pudrat checurile
Mod de preparare – Chec cu ciocolata si aroma de portocale
SAM_7534-001

Intr-un vas batem albusurile cu o ciupitura de sare. Dupa ce s-a format spuma adaugam zaharul tos, zaharul vanilat si esenta de rom. Continuam sa batem albusurile pana cand obtinem o spuma tare.

Galbenusurile amestecate usor cu uleiul, le incorporam in spuma cremoasa de albusuri, amestecand de cateva ori prin rasturnare, de jos in sus și de la mijloc spre margine.

In continuare incorporam faina amestecata in prealabil cu cacaua, praful de copt, coaja rasa de portocale, apoi amestecam usor cu o spatula de jos in sus si de la mijloc spre margine — la urma punem si ciocolata, taiata bucatele.

Impartim compozitia in 2 forme de chec tapetate cu unt si faina. Nivelam suprafata, apoi presaram deasupra bucatelele de nuci.

SAM_5486

Coacem checurile in cuptorul preincalzit la 180°C, circa 45 de minute (160°C la cuptor cu ventilatie). Verificam cu o scobitoare, iar daca aceasta iese curata, checurile sunt gata.

SAM_5577-003

Lasam checurile 1 – 2 minute in forme, apoi le scoatem si le punem la racit pe un gratar sau pe servete de bumbac (nu le acoperim). Servim feliile de chec presarate cu zahar pudra. Pofta buna!

SAM_7578-002

# #

Reply

*