Ciuperci cu usturoi si patrunjel

Posted by on mart. 28, 2015

Ciuperci sotate cu ulei de masline si usturoi, asezonate cu patrunjel, zeama de lamaie si putin cimbru. Ciupercile se gatesc 3 – 4 minute, la foc vioi, pastrandu-si suculenta.

SAM_9170-007

Ingrediente – Ciuperci cu usturoi si patrunjel
  • 300 g ciuperci champignon
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 – 2 catei de usturoi, curatati si feliati fin sau tocati marunt
  • cateva frunze proaspete de patrunjel, tocate marunt
  • 1 – 2 ramurele de cimbru proaspat sau putin cimbru uscat, cam un sfert de lingurita
  • zeama de la 1/4 lamaie
  • sare de mare si piper negru, proaspat macinat
Mod de preparare

SAM_9003-002

Dupa preferinta, taiem ciupercile sferturi, jumatati sau felii — in general le tai in jumatati, iar cele mai mari sferturi. Daca avem ciuperci mici, le lasam intregi.

Incingem bine o tigaie antiaderenta, apoi turnam 3 linguri de ulei de masline — adaugam ciupercile si le sotam cca 2 minute, la foc mediu spre mare.

In tot acest timp, le asezonam cu sare si piper, amestecand cu o spatula de lemn — apoi adaugam inca o lingura de ulei, cimbrul si usturoiul.

SAM_9108 SAM_9112-001

Continuam sa gatim inca 1 – 2 minute, amestecand cu spatula de lemn, dupa care adaugam patrunjelul tocat si zeama de lamaie — dam focul la mare si gatim cca 15 secunde, lasand ciupercile sa-si ia aroma sucului de lamaie. Pofta buna!

10616172_787866397932520_5228564798895693010_n

#

Reply

*