Ciuperci pleurotus la tigaie cu ou si verdeturi

Posted on apr. 13, 2020 in LEGUME

Un prânz delicios, atunci când vine pofta de ceva bun. Ciupercile pleurotus sunt gătite cu usturoi, ceapă, ouă proaspete de țară și ierburi aromatice.

Ingrediente – servesc 2 persoane

  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 1 – 2 linguri ulei de măsline
  • 1 cub de unt, cca 25 g
  • 1/2 ceapă mică, cca 50 g, curățată și tocată marunt
  • 2 – 3 căței de usturoi, curățați și feliați fin
  • 2 rămurele de cimbru proaspăt sau uscat
  • 2 ouă proaspete, de la gaini crescute la curte
  • 1 – 2 fire de ceapă verde, tăiate rondele
  • câteva frunze de pătrunjel sau mărar, tocate
  • felii de pâine de casă rumenite pe gril, pentru servit
  • sare de mare și piper negru, proaspăt măcinat

Mod de preparare

Taie ciupercile bucăți mari sau lasă-le întregi (dacă sunt prea mici).

Într-o tigaie încălzește ușor uleiul, apoi adaugă untul, ciupercile, ceapa galbenă, usturoiul și cimbrul. Asezonează cu sare și piper.

Gătește totul la foc mediu spre mare, cca 10 minute, până ce se înmoaie ciupercile și încep să se rumenească ușor.

Într-un bol, bate ușor ouăle cu furculița, apoi adăugă-le peste ciuperci. Amestecă ușor, timp de 30 de secunde, să se împrăștie tot oul printre ciuperci.

Adăugă ceapa verde și frunzele de pătrunjel sau mărar. Gătește la foc mic încă 1 minut, apoi asezonează cu sare si piper.

Servește cu roșii, castraveți și pâine de casă. S-aveți suflet în toate și spor la bucate! Să bucătărim!

# #

Reply

*