Ciuperci pleurotus la tigaie

Posted on apr. 20, 2020 in GUSTARI

O gustare apetisantă, pentru orice moment al zilei. Ciupercile pleurotus sunt asezonate cu usturoi, cimbru, frunze de pătrunjel și lămâie.

Ingrediente – servesc 2 persoane

  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 2 linguri mari de ulei de măsline
  • 3 – 4 căței de usturoi, curățați și tăiați felii
  • 2 rămurele de cimbru proaspăt sau uscat
  • câteva frunze de pătrunjel
  • 1/2 lămâie și felii de pâine de casă, rumenite pe gril, pentru servit
  • sare de mare și piper negru, proaspăt măcinat

Mod de preparare

Taie ciupercile bucăți mari sau lasă-le întregi, dacă sunt prea mici.

Într-o tigaie încălzește ușor uleiul, apoi adaugă ciupercile și crenguțele de cimbru. Asezonează cu sare. Prăjește ciupercile 5 – 6 minute, la foc mediu spre mare, amestecându-le mereu.

Adaugă usturoiul și gătește ciupercile încă 5 – 6 minute, până ce se înmoaie și încep să se rumenească ușor. Amestecă la fiecare 1 – 2 minute.

Spre final asezonează cu pătrunjel tocat, sare și piper. Montează ciupercile pleurotus pe un platou și stropește-le cu zeamă de lămâie, după gust. Ornează cu frunze de pătrunjel.

Servește cu felii de pâine de casă, rumenite pe tigaia gril sau în cuptor. S-aveți suflet în toate și spor la bucate! Să bucătărim!

# #

Reply

*