Creveti la gratar

Posted in FRUCTE DE MARE

Creveți la grătar, asezonați cu ulei de măsline, zeamă de lămâie și pătrunjel tocat.

Ingrediente – Creveti la gratar (2 PORTII)
  • 20 de creveți medii, lăsați întregi în cochilii — 350 – 400 g
  • 2 lămâi medii, tăiate jumătăți
  • 2 – 3 linguri ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi, lăsați în coajă și zdrobiți ușor
  • câteva frunze de pătrunjel, pentru ornat
  • sare de mare și piper negru, proaspăt râșnit
Mod de preparare – Creveti la gratar

Încingem bine o tigaie gril. Ungem creveții cu ulei, apoi îi asezonăm cu sare de mare și piper negru, proaspăt măcinat.

Frigem creveții în 2 tranșe pe grătarul încins, cca 2 minute pe ambele părți, adăugând 1 cațel de usturoi în coajă, pentru aromă —  la urmă stropim cu zeama de la jumătate de lămâie și lăsăm creveții să se caramelizeze ușor, cca 30 de secunde.

Scoatem creveții pe un platou, stropim deasupra cu puțin ulei de măsline, zeamă de lămâie după gust, apoi ornăm cu pătrunjel tocat. Servim cu vin alb sau un roze — poftă mare!

# #

Reply

*