Dorada la tigaie

Posted on mart. 29, 2020 in PESTE

Atunci când pofta-i mare de un pește prăjit, dorada este preferata familiei.

Ingrediente – Doradă la tigaie (2 persoane)

  • 1 doradă mare de 500 – 600 g
  • câteva rămurele de cimbru proaspăt/uscat sau rozmarin, frunze de busuioc
  • ulei pentru prăjit
  • 1 lămâie
  • câteva frunze de pătrunjel
  • semințe de dovleac și floarea soarelui – opțional
  • sare de mare și piper negru, proaspăt râșnit

Mod de preparare

Dorada se curăță de solzi, intestine și branhii. Se spală bine în interior și la exterior, apoi se usucă bine cu prosoape de hârtie.

Cu ajutorul unui cuțit ascuțit, crestează ușor pielea peștelui pe ambele părți (nu foarte adânc). Condimentează cu sare și piper.

Asezonează cavitatea abdominală a peștelui cu plantele condimentare preferate. Dacă îți place, adăugă și puțin usturoi.

Încinge o tigaie cu baza groasă, apoi adaugă uleiul — prăjește dorada 5 – 6 minute, pe fiecare parte, la foc mediu. Scoate-o pe un platou și las-o să se odihnească cca 5 minute.

Montează dorada pe un platou cald. Asezonează cu suc de lămâie, pătrunjel tocat și semințe rumenite ușor. Servește cu legumele preferate sau mămăliguță caldă. S-aveți suflet în toate și spor la bucate! Să bucătărim!

Reply

*