File de dorada pane

Posted on mart. 31, 2020 in PESTE

Poate fi o gustare apetisantă la o masă de pește sau un sandviș delicios cu frunze de salată și lămâie.

Ingrediente – File de doradă pane (servesc 4 persoane)

  • 1 doradă mare, 500 – 600 g
  • 2 mâini de făină albă
  • 2 ouă medii, de la găini crescute la curte
  • 2 mâini de pesmet alb
  • câteva frunze de mărar
  • câteva linguri de ulei de măsline sau floarea soarelui
  • 1 lămâie, pentru servit
  • sare de mare și piper negru, proaspăt măcinat

Mod de preparare

Dorada se curăță de solzi, intestine și branhii. Se spală bine în interior și la exterior, apoi se usucă bine cu prosoape de hârtie.

Cu un cuțit bine ascuțit, scoate fileurile de doradă, apoi extrage oasele (un file are cam 7 – 9 oase mici) — vei obține 2 bucăți de 250 – 300 g, în total. Taie fileurile pe lățimea lor, fâșii groase cât degetul. Asezonează-le cu sare și piper.

Într-un castron, bate ouăle cu furculița, apoi condimentează cu sare, piper și 1 lingură de mărar tocat. Pune pe o farfurie pesmetul și pe alta făina, asezonată cu puțină sare și piper.

Recomand să prăjești peștele în două tranșe. Încălzește ușor o tigaie și adaugă 2 – 3 linguri de ulei. Tăvălește fileurile de pește prin făină, compoziția de ou, apoi prin pesmet.

Prăjește bucățile de pește, la foc mic spre mediu, cca 2 minute pe fiecare parte. Scoate-le pe șervete de hârtie absorbantă. Servește imediat cu lămâie. S-aveți suflet în toate și spor la bucate! Să bucătărim!

# #

Reply

*