Omleta cu branza si carnati afumati

Posted on iul. 3, 2017 in MIC DEJUN

Omletă cu brânză și cârnăciori afumați, asezonată cu ceapă verde și mărar proaspăt.

Pentru o omletă pufoasă și cremoasă, pune în tigaie ouăle bătute, apoi amestecă cu o spatulă, agitând continuu tigaia.

Ingrediente – Omleta cu branza si carnaciori afumati (1 portie)
  • 2 ouă mari, de la găini crescute la curte
  • 1 cârnăcior de casă afumat, cu carne de vită și oaie, tăiat bucățele
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1/2 linguriță de unt, cca10 g
  • 30 g brânză edam, cheddar sau gouda, rasă pe răzătoarea mare (aprox. cantitatea unei felii subțiri)
  • 1 fir mic de ceapă verde, tăiat rondele
  • 1 linguriță de parmezan proaspăt ras, plus câteva fâșii rase cu un cuțit economic, pentru presărat la urmă
  • câteva frunze de mărar proaspăt, pentru presărat
  • sare de mare și piper negru, proaspăt râșnit
Mod de preparare – Omleta cu branza si carnaciori afumati

Incălzim o tigaie mică, antiaderentă, cu diametrul de cca 16 cm. Intr-un castron batem ouăle până se omogenizează.

Punem în tigaie uleiul de masline, apoi adăugăm untul și îl lăsăm să se topească — turnăm ouăle bătute, apoi amestecăm cu o spatulă de lemn, agitând continuu tigaia.

Gătim la foc mediu, până ce amestecul de ouă este legat cam 70% — din acest moment nu mai amestecăm — asezonăm cu sare și piper, apoi presărăm imediat brânza rasă, câteva rondele de ceapă verde și jumătate din cârnăciorul afumat (pentru o omletă pufoasă, punem cât mai puține ingrediente).

Reducem focul la mic și lăsăm omleta să se umfle ușor, cca 30 de secunde, până ce baza este stabilă și puțin rumenă, de culoarea auriu pal — pliem cu grijă omleta în două, apoi o lăsăm să alunece ușor într-o farfurie.

Presăram cu parmezan, rondele de ceapă verde, bucățele de cârnăciori și frunzede mărar proaspăt — servim omleta caldă cu pâine rumenită și, după preferințe, cu roșii, castraveți ori salată verde. Poftă bună!

#

Reply

*