Kebab de miel cu sos de iaurt si menta

Posted on mai 4, 2016 in MIEL

DSC_0591-004

Kebab de miel la tine acasa – servit cu lipie calda si sos de iaurt cu limeta si menta proaspata!

O alta varianta de kebab, compozitia de carne fiind usor picanta si aromata cu plante condimentare – se gateste la tigaie sub forma de chiftele in 2 linguri de ulei vegetal.

DSC_0579-003

Ingrediente – Kebab de miel cu sos de iaurt si menta
  • 700 g carne de miel, tocata (amestec de pulpa cu piept)
  • 2 cepe rosii, cca 100 g, curatate si taiate sferturi
  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • 1 lingurita boabe de piper mix (rosu, negru, verde, alb)
  • 1 lingurita turmeric macinat
  • un varf de lingurita cuisoare macinate
  • 1 mana de frunze de menta proaspata
  • 2 galbenusuri
  • 1 ardei rosu iute, curatat de seminte (daca va place gustul mai picant)
  • sare de mare
  • 4 linguri de ulei de floarea soarelui, cca 60 ml
Pentru sosul de iaurt
  • 400 g iaurt
  • o mana de frunze proaspete de menta, tocate marunt
  • zeama si coaja rasa fin de la o limeta
Mod de preparare – Kebab de miel cu sos de iaurt si menta

DSC_0646-002

Amestecul de ceapa cu plante condimentare – Intr-un robot de bucatarie punem ceapa impreuna cu semintele de fenicul, boabele de piper, un varf de lingurita de cuisoare macinate, turmeric macinat, ardeiul iute (facultativ) si frunzele de menta. Asezonam cu sare si mixam pana ce obtinem un amestec fin.

DSC_1214

Compozitia pentru kebab – Intr-un bol punem carnea tocata, amestecul de ceapa cu condimente si galbenusurile. Amestecam totul bine pana obtinem o compozitie omogena.

DSC_0004

Lasam compozitia la rece minim 30 de minute sau pana a doua zi. Cu mainile umede formam 16 chiftele.

DSC_0535

Gatim carnea de kebab – Intr-o tigaie incinsa cu 2 linguri de ulei, gatim jumatate din chiftele 3 – 4 minute pe fiecare parte, sa se rumeneasca frumos si sa fie patrunse. Curatam tigaia si procedam la fel si cu restul de chiftele ramase dupa care le scoatem si le lasam cateva minute pe prosoape de hartie.

DSC_0556

Sosul de iaurt cu menta – Intr-un bol amestecam iaurtul impreuna cu menta tocata si coaja rasa fin de la o limeta (doar partea verde)

DSC_0642-003

Stropim kebabul de miel cu zeama de limeta si servim cu lipie calda si sos de iaurt cu menta. Pofta mare!

DSC_0646-002

2 thoughts

  1. Ce bunatate! Am sa incerc reteta saptamana asta!
    Felicitari!

    Răspunde

    1. Multumesc Cristina! Sunt atat de gustoase – carnea de miel, mirodeniile, iaurtul cu menta proaspata si sucul de limeta…te poarta pe taramul gusturilor orientale!

      Răspunde

Reply

*