Macrou la cuptor cu salata de legume

Posted by on iun. 24, 2015

O porție de sănătate! Pește gătit la cuptor, legume la grătar, fasole roșie, lămâie și ulei de măsline. Multă lume se ferește să mănânce macrou. Este un pește foarte gustos, gătit la cuptor sau la grătar, condițiile de bază fiind temperatura și timpul de coacere sau frigere.

Ingrediente – servesc 4 persoane

  • 2 macrouri, 400 – 500 g fiecare
  • 3 – 4 căței de usturoi, curățați si striviți
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare de mare și piper negru proaspăt măcinat
  • 1 linguriță rasă de cimbru uscat
  • 1 lămâie, tăiată în două

Ingrediente – Salata de fasole rosie si dovlecei

  • 1 ardei gras roșu sau 2 ardei capia, curățați de semințe și tăiați felii
  • 3 dovlecei, tăiați felii de cca 0,5 cm, pe lungimea lor
  • 2 fire de ceapă verde, tăiate rondele
  • 1 conservă x 400 g fasole roșie, limpezită în apă rece și lăsată la scurs
  • 2 – 3 linguri de ulei de măsline
  • 1/2 lămâie
  • câțiva stropi de oțet din vin alb – opțional
  • sare de mare și piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

Îndepartează capurile și viscerele de la pești. Taie fiecare trunchi de macrou în jumătate pe lungimea lui, apoi curăță bine partea interioara.

Într-un mojar, freacă bine usturoiul cu 1 linguriță rasă de sare. Vei obtine o pastă omogenă. Adaugă cca 3 linguri cu ulei de măsline și amestecă bine. Unge peștii cu pasta de usturoi, pe partea fără piele.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropește cu ulei, apoi pune bucățile de pește cu pielea în sus și le crestează-le în 4 – 5 locuri. Asezonează deasupra cu sare, piper, cimbru uscat și ulei de măsline. Lasă peștele să-și tragă sare cca 15 minute.

Pune tava în cuptorul preîncălzit la 200ºC, pe ventilatie. Coace macroul cca 12 minute. Nu trebuie să-l gătești mai mult, deoarece carnea se va usca. Scoate tava din cuptor și stropește bucățile de macrou cu zeama de la 1/2 lămâie.

Asezonează feliile de ardei și dovlecei cu ulei de măsline. Gătește-le pe tigaia gril, încinsă bine sau pe grătarul cu jar de lemne, 2 – 3 minute pe fiecare parte. Asezonează cu sare și piper în timp ce gătești sau la urmă (nu la început, ca să nu lase zeamă).

Într-un castron pune fasolea roșie cu legumele gătite la grătar. Asezonează cu sare, un strop de ulei, zeamă de lămâie și oțet dacă îți place, apoi amestecă ușor.

Montează pe farfurii salata de legume, pune peștele deasupra, apoi ornează cu rondele de ceapă verde și zeamă de lămâie. S-aveți suflet în toate și spor la bucate! Să bucătărim!

# #

Reply

*