Mere coapte

Posted in TARTE CU FRUCTE

Mere coapte, aromate cu unt, scorțișoară, dulceață și miez de nucă  servite cu topping de sirop de roșcove.

Ingrediente – Mere coapte
  • 8 mere golden delicious sau mere roșii, dulci – acrișoare — cca 1,5 kg
  • 4 lingurițe de dulceață de vișine, cireșe, coacăze ori gem de prune — după preferințe
  • 1 mână de miez de nucă, rupt bucățele
  • 4 lingurițe de unt nesărat, tăiat bucățele
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 1/4 linguriță nucșoară rasă
  • sirop de roșcove (carob syrop), pentru servit
Mod de preparare – Mere coapte

Spălăm bine merele, apoi le uscăm.

Cu ajutorul unui cuțit cu lama îngustă și subțire sau un dispozitiv special, scoatem cotoarele merelor, până la baza lor, astfel încat să rămână întregi.  Avem grijă, cuțitul să nu iasă pe partea cealaltă a fructului, lăsându-i baza de cca 1 cm.

Într-un bol mic, amestecăm scorțișoară cu nucșoară.

Umplem merele cu miez de nucă și bucățele de unt, tăvălite prin mixul de mirodenii, iar deasupra punem puțină dulceață — la urmă presărăm puțin din mix-ul de scorțișoară cu nucșoară.

Coacem merele în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 30 – 35 de minute. Le scoatem din cuptor și le lăsăm să se răcorescă în tavă câteva minute.

În serile de iarnă, le servim calde cu topping de sirop de roșcove — iar vara le putem servi reci, fiind chiar un desert răcoritor. Poftă bună!

#

Reply

*