Muschi file la cuptor

Posted on dec. 5, 2015 in PORC

 

DSC_0235

Muschi file, marinat cu mirodenii si ierburi aromatice, gatit la cuptor. Este ideal pentru micul dejun la sandwich-uri si omlete.

Timpul de preparare este relativ scurt, cu exceptia marinarii cotletului de porc. Cu siguranta rabdarea ne va rasplati cu o felie de cotlet aromata si plina de savoare.

DSC_0130

Ingrediente – Muschi file la cuptor
  • 1 cotlet de porc dezosat, cca 1,3 kg
  • marinada — saramura aromata (reteta aici)
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • cateva boabe de piper negru
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingura ulei de masline

DSC_0873-001

Mod de preparare – Muschi file la cuptor

DSC_0950-002

Pregatim marinada (reteta aici) — vom face numai jumatate din cantitatea de marinada, mentionata in reteta (de obicei pun 2 cotlete la marinat, pe care le gatesc impreuna la cuptor)

Intepam cotletul pe ambele parti cu varful unui cutit ( pentru a patrunde marinada mai bine), apoi il legam cu sfoara de bucatarie si il stropim cu ulei de masline.

Lasam cotletul la marinat 3 – 4 zile la frigider, acoperit (intoarcem in fiecare zi bucata de carne, amestecand usor marinada) — dupa acest timp, scoatem cotletul din marinada, si il lasam cca 30 de minute la scurs.

DSC_0244-001

Asezam cotletul intr-un vas de cuptor potrivit, apoi il ungem cu 1 lingura de ulei de masline.

Introducem vasul in cuptorul preincalzit la 180°C, pe ventilatie, timp de 20 de minute, apoi reducem la 170°C si lasam inca 40 de minute — la cuptor static gatim 20 de minute la 200°C si inca 40 de minute la 180°C.

La fiecare 15 – 20 de minute ungem cotletul cu sosul format in tava.

Cand este gata, scoatem bucata de carne si o lasam acoperita cu hartie de copt cca 30 minute. Indepartam hartia, apoi pudram cotletul cu boia de ardei dulce si stropim cu putin sos ramas in tava. La urma presaram cu boabe de piper negru pisate in mojar si putin cimbru uscat.

Servim cotletul feliat cu diferite garnituri de legume sau la micul dejun. Pofta buna!

DSC_0989-002

#

One thought

  1. Prind curaj de sarbatori si incerc si eu. Arata prea bine.

    Răspunde

Reply

*