Pancakes

Posted on feb. 5, 2020 in DESERT, PRAJITURI & TORTURI

Pancakes – Clătite americane pufoase, delicioase, potrivite atunci când ți-e poftă de ceva bun.

Ingrediente – 12 clatite

  • 3 ouă proaspete, de la găini crescute la curte
  • 280 ml lapte integral
  • 220 g făină albă
  • 4 linguri de ulei
  • 2 – 3 linguri de zahăr, cca 50 g
  • 3 lingurițe de praf de copt, cam 20 g
  • 1/4 baton de vanilie sau esență de vanilie
  • un vârf de linguriță de sare
  • miere de albine cu nuci și scorțișoară, sos de afine sau dulceața preferată, pentru servit

Mod de preparare

Mai întâi cerne făina într-un castron. Adaugă praful de copt și sarea, apoi amestecă bine.

Separă gălbenușurile de albușuri, în două vase încăpătoare.

Bate ușor gălbenușurile cu zahărul, apoi adaugă laptele și vanilia. Amestecă ușor, pune toată făina, apoi omogenizează bine compoziția cu telul.

Cu ajutorul unui mixer sau tel, bate albușurile cu un vărf de cuțit de sare, până obții o spumă tare.

Încorporează spuma de albușuri în compoziția de mai sus, amestecând ușor cu o paletă. Toarnă uleiul și amestecă.

Încinge tigaia, apoi unge-o cu puțin unt (doar la început). Toarnă un polonic mic de compoziție în centrul tigăii și întinde-o cu dosul polonicului – să fie cam de 10 – 12 cm, diametru și cca 0,5 cm grosime.

Rumenește clătita pe ambele părți, în total cca 2 minute și jumătate. Vor crește frumos și vor fi pufoase.

Servim clătitele cu miere de albine cu nuci și scorțișoară, diferite topping-uri de fructe de pădure sau dulceață de soc, de vișine, cireșe, etc. S-aveți suflet în toate și spor la bucate! Să bucătărim!

# #

Reply

*