Paste cu nuca, miere, stafide si curmale

Posted on dec. 21, 2015 in PRAJITURI & TORTURI

DSC_0464-002

Un desert atat de delicios – miere, nuci, fructe uscate si paste. Totodata este un dulce sanatos si repede de preparat.

Cu mari calitati terapeutice, miezul de nuca este un bun antioxidant si unul dintre cele mai  vitalizante si nutritive alimente, datorita continutului bogat in grasimi nesaturate (bune), proteine si vitamine.

DSC_0464-002

Ingrediente – Paste cu nuca, miere, stafide si curmale (5 portii)

  • 500 g paste, de calitate superioara (gnocchi/spaghetti/scoici/melcisori)
  • 1 plic zahar vanilat (8 g)
  • 1-2 lingurite de unt, cca 30 g (facultativ)
  • 4-5 miezi de nuca, pentru ornat

Pentru topping

  • 200 g nuca macinata
  • 50 g fulgi de ovaz, tocati la blender
  • 6-7 curmale fara samburi, taiate bucatele (cca 50 g)
  • 2 linguri stafide (cca 20 g)
  • 5 linguri miere de albine (cca 50 g)

Mod de preparare

DSC_0437-002

Intr-un vas amestecam nuca macinata cu fulgii de ovaz, tocati cateva secunde la blender.

Fierbem pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Strecuram pastele si pastram putina din apa in care au fiert. Amestecam pastele fierbinti cu zaharul vanilat si facultativ cu 30 g de unt (cca 2 lingurite).

Montam imediat pastele in farfurii (ajutam cu cativa stropi din apa pastrata).

DSC_0353

Presaram deasupra amestecul de nuca cu fulgi de ovaz, stafidele si bucatelele de curmale. Turnam deasupra cate 1 lingura de miere si ornam cu miez de nuca. Servim pastele calde. Pofta buna!

DSC_0464-002

Reply

*