Paste cu pui si gorgonzola

Posted by on mai 17, 2015

untitled (4 of 13)-003

Nu poti rezista tentatiei de a savura o portie de paste cu pui si sos cremos de branza!

Este o reteta usor de facut, sosul preparandu-se in cca 10 minute, timp in care fierbem pastele. Eu am folosit fundite dar puteti folosi si alte paste (penne, tagliatelle, etc).

untitled (4 of 13)-003

Ingrediente – Paste cu pui si gorgonzola  (2 persoane)
  • 200 g farfale sau penne din grau dur — Agnesi, Barilla
  • 1 lingura ulei de masline
  • 200 g piept de pui, dezosat si fara piele
  • 1 cubulet de unt
  • 2 – 3 ciuperci champignon medii, cca 80 g, taiate felii subtiri
  • 1 catel de usturoi, curatat si tocat marunt
  • 1 lingurita de ceapa, tocata foarte marunt
  • 1 lingurita rasa faina alba
  • 2 – 3 linguri de vin alb sec
  • 200 ml smantana dulce
  • 80 – 100 g branza gorgonzola
  • 1 lingura de parmezan proaspat ras
  • sare de mare si piper negru, proaspat macinat
  • cca 80 g branza edam, gouda, mozzarella — optional pentru gratinat
Mod de preparare – Paste cu pui si gorgonzola

Taiem carnea suvite sau cuburi de cca 2 cm grosime.

Asezonam carnea de pui cu sare si piper. Intr-o tigaie incinsa usor cu 1 lingura de ulei de masline sotam ceapa si bucatelele de pui cca 2 minute, la foc mic spre mediu, amestecand frecvent.

Adaugam untul, ciupercile, usturoiul si sotam inca 1 – 2 minute. Aruncam faina in ploaie, amestecam cateva secunde, apoi stingem cu vin alb (focul sa fie vioi) — adaugam smantana si branza gorgonzola.

Fierbem sosul la foc mediu 2 – 3 minute, pana ce se ingroasa putin, apoi adaugam parmezanul ras si pastele fierte aldente, dupa instructiunile scrise pe pachet — ajutam sosul cu putina apa calduta in care au fiert pastele. Asezonam cu piper negru, proaspat rasnit.

Putem gratina pastele la cuptor, cca 10 minute, adaugand deasupra branza rasa edam, guda sau mozzarella.

Aranjam in farfurii calde funditele cu pui si sos de gorgonzola si le servim imediat. Pofta buna!

# #

4 thoughts

  1. Doina

    18 mai 2015

    Im lucky that i can try the most of your dishes 🙂 , that was a delicios pasta

    Răspunde

  2. Foarte frumos! Bravos! 🙂

    Răspunde

    1. Multumesc! cu siguranta voi incerca reteta dumneavoastra de chiftelute, avand in vedere ca imi plac mult cerealele din ovaz – o idee super!!!

      Răspunde

  3. Doina Loizidou

    23 iulie 2016

    Delicious……. !!!!

    Răspunde

Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.