Pastrav la cuptor cu cimbru, usturoi si paprika

Posted on mart. 13, 2019 in PESTE

Un păstrăv plin de savoare și o salată delicioasă cu linte verde, usturoi și pătrunjel. Pentru un gust mai picant, poți adăuga și boia de ardei afumată. Nu găti peștele la cuptor până ce se rumenește pielea, ca la cel prăjit. Gătit după timpul indicat, te vei bucura de o carne suculentă și delicioasă.

Ingrediente (servesc 2 – 4 persoane)

  • 2 păstrăvi, 350 – 450 g fiecare, curățați de solzi și de viscere
  • 3 – 4 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță rasă de boia de ardei dulce
  • 1/2 linguriță paprika afumată dulce – opțional
  • câteva crenguțe de cimbru
  • 4 – 5 căței de usturoi, curățați și feliați fin
  • 200 g roșii cherry ciorchine
  • 1 legătură de pătrunjel
  • câteva frunzulițe de mărar
  • 2 sferturi de lâmâie, pentru servit
  • salată de linte verde, pentru servit – vezi rețeta aici
  • sare de mare și piper negru, proaspăt măcinat

Mod de preparare

Mai întâi spală bine peștii în interior și la exterior, apoi usucă-i cu prosoape de hârtie. Pune păstrăvii pe o tavă, tapetată cu prosop de hârtie, apoi pune-i în frigider, neacoperiți, pentru cca 30 de minute.

Crestează ușor pielea păstravului cu un cuțit ascuțit, cam de 6 – 7 ori pe fiecare parte (nu foarte adânc).

Pune peștii într-o tavă de cuptor potrivită, tapetată cu hârtie de copt. Masează ușor pielea cu ulei de măsline. Asezonează cu sare, piper, paprika și câteva frunzulițe de cimbru, în interior și la exterior – masează din nou.

Dacă nu folosești paprika afumată, poți pune cu boia de ardei dulce.

Condimentează interiorul fiecărui păstrăv cu felii de usturoi, rămurele de cimbru și frunze pătrunjel (pune câteva felii de usturoi și sub pește).

Pune roșiile cherry în mijlocul tăvii, apoi asezonează cu sare, piper, ulei, cimbru și câteva felii de usturoi.

Încălzește cuptorul la 190°C, pe ventilație. Pune tava în cuptor și coace păstrăvii cca 18 minute.

Scoate păstrăvii din cuptor și lasă-i acoperiți cu o bucată de hârtie de copt, cca 10 minute.

Montează păstrăvii pe platouri calde, apoi asezonează cu mărar sau pătrunjel tocat. Servește cu salată de linte verde și lămâie, după gust. S-aveți suflet în toate și spor la bucate! Să bucătărim!

Reply

*