Pastrav la cuptor cu cimbru, usturoi si paprika

Posted in PEȘTE

Un păstrăv plin de savoare și o salată delicioasă cu linte verde, usturoi și pătrunjel. Pentru un gust mai picant, am adăugat și paprika afumată.

Ingrediente (servesc 2 – 4 persoane)

  • 2 păstravi, 350 – 450 g fiecare, curățați de solzi și de viscere
  • 4 – 5 linguri ulei de măsline
  • 1/2 linguriță boia de ardei dulce
  • 1/2 linguriță paprika afumată dulce – opțional
  • câteva crenguțe de cimbru
  • câteva frunze de pătrunjel
  • 4 – 5 căței de usturoi, curățați și feliați fin
  • 200 g roșii cherry ciorchine
  • câteva frunzulițe de mărar – pentru ornat
  • 2 sferturi de lâmâie, pentru servit
  • salata de linte verde, pentru servit – vezi rețeta aici
  • sare de mare și piper negru, proaspăt măcinat

Mod de preparare

Mai întai se spală bine peștii în interior și la exterior, apoi se usucă cu prosoape de hârtie. 

Așezați păstrăvii pe o tavă, tapetată cu prosop de hârtie, apoi puneți-i în frigider, neacoperiți, pentru cca 30 de minute.

Crestați ușor pielea păstravului cu un cuțit ascuțit, cam de 6 – 7 ori pe fiecare parte (nu foarte adânc).

Așezați peștii într-o tavă de cuptor potrivită, tapetată cu hârtie de copt. Masați ușor pielea cu ulei de măsline. Asezonați cu sare, piper, paprika și câteva frunzulițe de cimbru, în interior și la exterior – masați din nou.

Dacă nu folosiți paprika afumată, înlocuiți-o cu boia de ardei dulce.

Condimentăm interiorul fiecărui păstrăv cu felii de usturoi, rămurele de cimbru și frunze pătrunjel (pune câteva felii de usturoi și sub pește).

În mijlocul tăvii punem roșiile cherry, asezonate cu sare, piper, ulei , cimbru și câteva felii de usturoi.

Încingeți cuptorul la 190°C, pe ventilație. Puneți tava în cuptor și coaceți peștii 18 – 20 de minute.

Scoateți-i din cuptor și lăsați-i acoperiți cu o bucătă de hârtie de copt, cca 10 minute.

Montați păstrăvii pe platouri calde, apoi ornați cu puțin mărar tocat. Serviți cu salată de linte verde și lămâie, după gust. Poftă bună!

Reply

*