Pastrav la cuptor cu hribi si galbiori

Posted in PEȘTE

Păstrăv gătit la cuptor, umplut cu ciuperci de pădure, cimbru, usturoi și pătrunjel. La această masă de pește, am pregătit o salată sănătoasă de hrișcă cu nuci și semințe, asezonată cu sos de lămâie și frunze de pătrunjel.


Ingrediente – servesc 2 – 4 persoane

  • 2 păstravi, 350 – 450 g fiecare, curățați de solzi și de viscere
  • 100 g hribi, tăiați cuburi
  • 50 g gălbiori lăsați întregi sau tăiați
  • 3 – 4 linguri ulei de măsline
  • câteva crenguțe de cimbru
  • 3 – 4 căței de usturoi, curățați și feliați fin
  • 1 mână frunze de pătrunjel
  • 1 mână bună – mix de semințe de dovleac, miez de nucă, semințe de floarea soarelui, prăjite ușor – cca 40 g, pentru presărat
  • câteva frunzulițe de mărar și pătrunjel, tocate – pentru ornat
  • salată de hrișcă cu nuci și semințe, pentru servit – vezi rețeta aici
  • sare de mare și piper negru, proaspăt măcinat

Mod de preparare

Mai întai se spală bine peștii în interior și la exterior, apoi se usucă cu prosoape de hârtie.

Așezați păstrăvii pe o tavă, tapetată cu prosop de hârtie, apoi puneți-i în frigider, neacoperiți, pentru cca 30 de minute.

Într-o tigaie încinsă ușor, sotați hribii și gălbiorii cu 1 lingură de ulei, 1 cățel de usturoi, tăiat felii și 1 crenguță de cimbru.

Gătiți cca 5 minute la foc mediu și spre final asezonați cu sare și piper – lăsați ciupercile să se răcească.

Crestați ușor pielea păstravului cu un cuțit ascuțit, cam de 6 – 7 ori pe fiecare parte (nu foarte adânc).

Așezați peștii într-o tavă de cuptor potrivită, tapetată cu hârtie de copt. Masați ușor pielea cu ulei de măsline, apoi asezonați cu sare și piper, în interior și la exterior.

Umpleți burta fiecărui păstrăv cu mixul de ciuperci, felii de usturoi, cimbru și pătrunjel (pune câteva felii de usturoi și sub pește).

Încingeți cuptorul la 190°C, pe ventilație. Puneți tava în cuptor și coaceți peștii 18 – 20 de minute.

Scoateți-i din cuptor și lăsați-i acoperiți cu o bucătă de hârtie de copt, cca 10 minute.

Montați păstrăvii pe platouri calde, apoi presărați-i cu mixul de semințe cu nuci și ieburile tocate. Serviți cu felii de pâine rumenite și salată de hrișcă. Poftă bună!

# # #

Reply

*