Pizza cu piept de pui

Posted on iun. 6, 2016 in PIZZA

DSC_0102

Pieptul de pui l-am marinat cu ulei de măsline, zeamă de lămâie, puțină paprika și chimion, rezultatul fiind o pizza de pui cu carnea fragedă și suculentă.

Multă lume dorește să mănânce o pizza cu piept de pui, dar dezamăgirea este atunci când carnea este prea tare și fără gust — am personalizat această rețetă, gătind carnea de pui doar 1 – 2 minute, cât să prindă culoare pe ambele părți — pe urmă, am lăsat-o la cuptor pe foaia de pizza împreună cu topping-ul de legume, branză și sos de roșii.

DSC_0106-001

Ingrediente – Pizza cu piept de pui (3 pizze, 28 – 30 cm)
  • aluat de pizza (reteta aici)
  • sos de pizza (reteta aici)
  • 350 g mix de brânză mozzarella cu edam, rase pe răzatoarea mare
  • 1 ardei capia roșu, curățat și tăiat felii subțiri
  • 3 – 4 linguri boabe de porumb fierte — la conservă sau proaspete
  • 1/2 ceapă roșie, curățată și tăiată fideluță
  • 1 ardei verde iute (dacă vă place gustul mai picant)
  • 300 g piept de pui, dezosat și fără piele — de preferat mușchiuleți din piept de pui, fileul minor (cca 6 bucăți)
  • 1/2 linguriță chimion măcinat
  • 1 linguriță rasă boia de ardei dulce
  • ulei de măsline
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • oregano uscat, pentru presărat
  • sare de mare și piper negru, proaspăt râșnit
Mod de preparare – pizza cu piept de pui

DSC_0220

Mai întâi marinăm carnea – pieptul de pui îl tăiem în suvițe mici de cca 2 cm grosime — în general, folosesc mușchiuleții de la piept (tăiați în două), fiind foarte fragezi.

Într-un castron condimentăm pieptul de pui cu boia de ardei dulce, chimion, sare de mare și piper negru. Adăugăm 1 lingură de ulei de măsline și câteva picaturi de zeamă de lămâie, apoi masăm bine carnea, să-și ia aromele.

Acoperim vasul cu folie de plastic alimentară și îl lăsăm la frigider cel putin 2 ore — apoi scoatem carnea de la rece și o lăsăm cca 20 de minute la temperatura camerei.

Încingem ușor o tigaie antiaderentă sau o tigaie gril, apoi o ungem cu un strop de ulei de măsline. Frigem pieptul de pui 1 – 2 minute la foc iute, cât să prindă puțină culoare pe ambele părți.

Le scoatem pe o farfurie și le lăsăm acoperite — carnea nu trebuie gătită mult timp, deoarece va fi pusă și la cuptor, pe foaia de pizza.

DSC_0771-003

Preparăm aluatul de pizza (reteta aici) — între timp gătim sosul de pizza (reteta aici), apoi îl lăsăm la răcit.

Încingem cuptorul la 230ºC, pe ventilație.

Vom obține 3 foi de pizza, ceva mai groase la margini, cu diametrul de 28 – 30 de cm și circa 0,5 cm grosime. Le transferăm în formele de copt (opțional, ungem tăvile cu ulei și presărăm cu puțin griș).

Ungem fiecare foaie cu 3 – 4 linguri de sos de rosii, apoi presărăm cu brânză rasă, bucățele de pui, ceapă roșie, boabe de porumb, ardei capia și ardei iute, tăiat rondele (dacă vă place gustul mai picant) — lăsăm tăvile 15 – 20 de minute, la loc călduț.

DSC_0049

Coacem pizza în cuptorul preîncălzit la 230ºC pe ventilație, timp de 7 – 8 minute sau până ce se rumenește frumos. Dacă vă place mai crocantă, atunci o mai lăsați 1 – 2 minute.

DSC_0043-001DSC_0093-001DSC_0089-001

Scoatem pizza din cuptor și presărăm puțin oregano uscat și un strop de ulei de măsline. Servim pizza caldă cu bere rece, iar pentru copilași limonadă cu lămâie și portocală.

S-aveți suflet în toate și spor la bucate! Să bucătărim!

DSC_0102-004

# #

Reply

*