Pork fajitas

Posted on iul. 9, 2015 in PORC

Un pranz apetisant, preparat in cateva minute — mancare mexicana cu ceafa de porc, ardei gras, ceapa rosie si zucchini, toate fiind preparate la gratar si servite in foi de tortillas alaturi de o salsa de rosii, specifica bucatariei mexicane.

Am folosit pentru aceasta reteta ceafa de porc, fiind mai frageda si gustoasa — dupa preferinte, putem folosi muschiulet de porc. De asemenea am adaugat si dovlecei zucchini, imbogatind astfel savoarea preparatului.

Condimentele au o mare importanta — boiaua de ardei si chimionul dau o aroma placuta carnii si legumelor (semintele de chimion seamana cu cele de chimen, gustul fiind diferit).

DSC00334-001

Ingrediente – Pork fajitas (4 persoane)
  • 4 felii de ceafa de porc dezosata, cca 500 g
  • 3 ardei capia rosii, cca 300 g
  • 2 cepe rosii de marime medie, cca 150 g
  • 2 dovlecei zucchini, mici si subtiri, cca 250 g
  • 2 lingurite boia de ardei dulce
  • 1 lingurita chimion macinat (a nu se confunda cu chimen)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lamaie
  • 8 foi mici de tortillas sau lipii libaneze
  • sare de mare si piper negru, proaspat rasnit
salsa de rosii
  • 6 rosii mici, coapte bine sau rosii cherry, cca 20
  • 1 ceapa rosie, curatata si tocata
  • 1 catel de usturoi, curatat si tocat fin
  • 1 ardei iute, curatat de samburi si taiat rondele
  • o mana frunze de coriandru proaspat sau frunze de patrunjel, tocate marunt
  • zeama de la 1 limeta sau lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare de mare si piper negru, proaspat macinat
Mod de preparare – Pork fajitas

SAM_5717

Taiem carnea fasii mici de cca 1 cm grosime si 2 – 3 cm lungime. Ardeii ii taiem felii subtiri, la fel si ceapa, iar dovleceii zucchini ii taiem in sferturi pe lungime si apoi bucatele de cca 1 cm. Daca zuchhini sunt mai grosi, dupa ce i-am taiat sferturi, indepartam cu un cutit partea samburoasa.

Intr-un castron mare punem carnea si legumele, apoi condimentam cu boia de ardei, chimion macinat, sare si piper — adaugam uleiul de masline si zeama de la 1/2 lamaie, apoi amestecam totul, masand bine carnea, sa-si ia aroma condimentelor.

Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si il tinem la frigider 30 de minute.

Intre timp pregatim salsa de rosii. Intr-un bol punem ceapa si rosiile taiate bucatele, coriandru tocat, usturoiul si ardeiul iute taiat rondele. Asezonam cu sare, piper, zeama de lamaie si ulei de masline, apoi amestecam usor.

SAM_5746

Scoatem carnea cu legumele din frigider. Este indicat sa gatim carnea cu legumele in 2 transe, pentru a nu lasa apa.

Incingem bine o tigaie gril, apoi o ungem cu ulei de masline. Frigem carnea cu legumele, timp de 3 – 4 minute la foc mare, intorcandu-le la fiecare 30 – 40 de secunde cu o spatula de lemn, apoi stropim cu zeama de la 1/4 lamaie si gatim inca 1 minut.

Curatam tigaia gril, apoi procedam la fel cu carnea si legumele ramase.

SAM_5692-002DSC00323

Intr-o tigaie fara ulei incalzim cateva secunde foile de tortilla sau lipiile — punem pe ele putina carne cu legume, salsa de rosii, cateva frunze de coriandru, si apoi rulam.

SAM_2827 DSC00323

Servim fajita de porc cu salsa de rosii, alaturi de o limonada rece, preparata cu lamaie, limeta, si portocala. Pofta buna!

DSC00334-001

# #

One thought

  1. Antonio

    30 aprilie 2017

    Rezolvat! Adica, gatit si mancat! Iar la final, fiindca n-am avut limeta, am domolit ardeiul iute cu bere. Foarte buna combinatia! 🙂

    Răspunde

Reply

*