Pui picant la gratar cu brocoli si sweet chili sauce

Posted on ian. 18, 2016 in PUI

Piept de pui gatit la gratar, condimentat cu piper cayenne, cimbru, boia dulce de ardei, usturoi si ulei de masline.

O garnitura eleganta cu multa savoare — buchetele de brocoli gatite cu ardei iute, usturoi si ulei de masline. Sweet chilli sauce da un plus de savoare puiului picant cu brocoli.

DSC_0407

Ingrediente – Pui picant la gratar cu brocoli si sos chili (4 persoane)
  • 500 g muschiuleti din piept de pui — fileul minor (cca 10 bucati)
  • 1 lingurita plina boia dulce de ardei
  • 1/4 lingurita piper cayenne
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
  • 3 linguri ulei de masline
  • sucul de la 1/4 lamaie
  • thai sweet chili sauce (cu origine thailandeza), pentru servit
  • sare de mare si piper negru, proaspat rasnit
Brocoli picant la gratar
  • 500 g brocoli proaspat sau inghetat
  • 1 ardei rosu iute, curatat de seminte si feliat rondele
  • 1 – 2 catei de usturoi, lasati in coaja si zdrobiti usor cu lama cutitului
  • 2 – 3 linguri ulei de masline
Mod de preparare – Pui picant la gratar cu brocoli si sweet chili sauce

DSC_0369

Intr-un castron condimentam carnea cu boia dulce de ardei, piper cayenne, cimbru, usturoi, sare si piper negru. Adaugam uleiul de masline si zeama de lamaie, apoi masam bine carnea, sa-si ia aroma condimentelor.

Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si il lasam la frigider 2 ore. Inainte de a gati carnea, o lasam cca 20 de minute la temperatura camerei.

Intre timp, punem pe foc o cratita cu cca 2 litri de apa, si in momentul in care incepe sa fiarba adaugam putina sare si buchetelele de brocoli. Se oparesc cca 2 minute, apoi se racesc intr-un vas cu apa foarte rece (sau apa cu gheata) si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.

Legumele astfel blansate isi vor pastra textura si culoarea, chiar si in a doua faza de gatire (sotare sau gratar).

Asezonam buchetelele de brocoli cu sare si piper, apoi le stropim cu ulei de masline. Incingem usor o tigaie-grill (sau antiaderenta), stropim cu putin ulei, apoi adaugam buchetelele de brocoli si cateii de usturoi.

Gatim cca 5 minute, la foc vioi — in ultimele 2 minute adaugam si ardeiul iute.

DSC_0317

Curatam tigaia, o incingem din nou la foc maxim, apoi o ungem cu un strop de ulei.

Frigem muschiuletii de pui 5 – 6 minute, pe ambele parti, sa prinda o culoare rumena si sa fie patrunsi (ultimele 2 – 3 minute focul il mai reducem).

Servim puiul picant cu buchetele de brocoli, usor rumenite, si sweet chili sauce. Pofta buna!

DSC_0406

#

Reply

*