Quesadillas

Posted in GUSTĂRI

Quesadilla — tortilla, preparată din făină de grâu sau porumb, umplută cu brânza și apoi rumenită pe grătar câteva minute. De asemenea se poate adăuga ceapă și o sumedenie de legume, combinate cu carne de pui, vită, chorizo, etc. Quesadilla se servește cu salsa picantă sau guacamole.

Ingrediente – Quesadillas (4 persoane)
  • 4 foi mari de tortilla wrap
  • 4 mâini de brânză edam, cheddar sau gouda, rasă pe răzătoarea mare
  • 1 ceapă roșie medie, curățată și tăiată julien
  • 1 linguriță de chimion măcinat (a nu se confunda cu chimen)
  • câteva frunze proaspete de coriandru
  • boia de ardei dulce, pentru presărat
Sos de rosii cu ardei iuti
  • 3 – 4 linguri pastă de tomate plus 6 – 7 linguri de apă rece sau cca 250 ml suc de roșii concentrat
  • 1 ardei iute roșu
  • 1 ardei iute verde
  • 1 – 2 linguri ulei de măsline
  • sare de mare și piper negru, proaspăt râșnit
Mod de preparare – Quesadillas

Curățam ardeii de sâmburi apoi îi tocăm rondele subțiri.

Într-un bol omogenizăm pasta de tomate cu apa rece și ulei de măsline — adăugăm ardeii iuți (păstrăm câteva rondele pentru ornat), asezonăm cu sare și piper, apoi amestecăm.

Presărăm brânza rasă pe fiecare lipie, apoi asezonăm cu feliuțe de ceapă și chimion măcinat — pliem lipiile în două.

Încingem bine o tigaie gril, apoi rumenim câte 2 quesadillas, lăsându-le pe foc mediu 4 – 5 minute pe fiecare parte, până ce brânza se va topi iar ceapa se va înmuia ușor — primele 2 – 3 minute le presăm cu o greutate (de ex. 2 borcane cu conținut).

Le scoatem pe un tocător de lemn, le lăsăm să se răcorească cca 1 minut, apoi le tăiem pe fiecare în patru triunghiuri — vom obține în total 12 bucăți.

Aranjăm bucățile de quesadillas pe un blat de lemn. Presărăm cu boia de ardei dulce, puțin chimion și frunze de coriandru tocate, apoi ornăm cu rondele de ardei iute — servim cu salsa picantă de roșii. Poftă bună!

#

Reply

*