Salam de biscuiti cu ciocolata

Posted on ian. 11, 2016 in PRAJITURI & TORTURI

Un desert clasic, delicios și ușor de preparat.

DSC_0605-001

Ingrediente – Salam de biscuiți cu ciocolată

  • 300 g biscuiți simpli
  • 150 g de unt, la temperatura camerei
  • 60 – 80 g zahăr brut
  • 2 ouă de la găini crescute la curte
  • 200 g ciocolată neagră (minim 52 % cacao)
  • 1 – 2 linguri esență de rom sau brandy

Mod de preparare

Într-un castron sfărâmăm biscuiții în bucăți mici. Ciocolata o punem la topit pe bain marie (apa sa nu atingă vasul în care avem ciocolata) 15-20 minute la foc încet. După ce s-a topit o lăsăm deoparte să se racorească.

DSC_0786
DSC_0832

În alt castron, batem cu mixerul sau telul untul moale (la temperatura camerei) cu zahărul, după care încorporăm ouăle și amestecăm bine.

În continuare punem ciocolata topită (calduță) în crema de unt și omogenizăm bine. Adăugăm esenta de rom ori brandy.

DSC_0819
DSC_0842

Amestecăm ușor crema de ciocolată cu biscuiții.

DSC_0849
DSC_0876-001

Punem 1/2 din compoziția obținută pe o coală de hârtie de copt (cca 40/40 cm). Cu ajutorul hârtiei, modelăm compoziția în formă cilindrică, apoi învelim salamul și strângem bine capetele. Procedăm la fel și cu celălalt.

DSC_0551

Punem salamul de biscuiți în frigider pentru 4 – 5 ore sau cel mai bine până a doua zi. Deasemenea se poate congela 2 – 3 săptămâni.

DSC_0639

După preferințr, pentru un aspect frumos, presărăm salamul de biscuiti cu zahăr pudră. Poftă bună!

# #

Reply

*