Salata de hrisca cu patrunjel, seminte si nuci

Posted in SALATE

O salată sățioasă și super sănătoasă! Este preferata mea alături de un pește gătit la cuptor – la cină ori la prânz, puteți crea meniul perfect!

Ingrediente – Servesc 4 persoane

  • 250 g semințe de hrișcă
  • cca 430  ml apa
  • 30 semințe de dovleac
  • 30 g miez de semințe de floarea soarelui
  • 30 g miez de nucă, rupt bucățele
  • 1 legătură mare de pătrunjel, tocat
  • 2 – 3 linguri de ulei de măsline
  • câțiva stropi de zeamă de lămâie, după gust
  • cca 140 g iaurt, pentru servit – opțional
  • sare de mare și piper negru, proaspăt măcinat

Mod de preparare

Semințele și nucile se rumenesc ușor într-o tigaie mică, apoi se lasă să se răcească.

Hrișca spălată și scursă se usucă într-o cratiță de cca 1,5 litri cu baza dublă – se lasă la foc încet câteva minute, până începe să se rumenească.

Se adaugă apa și se fierbe la foc cât mai mic. Se acoperă cratița cu capacul.

Când a scăzut apa se afânează hrișca cu o furculiță, apoi se răstoarnă într-un castron larg și se asezonează cu ulei, zeamă de lămâie, sare și piper.

După ce s-a răcit se adaugă pătrunjelul tocat, semințele și nucile.

Salata se servește cu iaurt grecesc sau simplă – cu pește la cuptor este meniul meu preferat! Poftă bună!

# #

Reply

*