Salata de linte cu scoici si caracatita

Posted in SALATE

DSC_0999-006

O salată mediteraneană cu linte verde și fructe de mare — asezonată cu suc de lămâie, usturoi, pătrunjel, ulei de măsline și oțet balsamic.

Scoicile și caracatița proaspete sunt ideale pentru această salată, dar și cele la conserve sunt foarte bune, cu condiția să fie de bună calitate.

DSC_0999-007

Ingrediente – Salata de linte cu scoici si caracatita (2 portii)
  • 150 g linte verde
  • 1 foaie mică de dafin
  • 1 conservă de cca 120 g caracatița în ulei, de bună calitate
  • 1 conservă de cca 120 g scoici în ulei, de bună calitate
  • 1 – 2 caței de usturoi, curățați și tocați mărunt
  • 1 mână de pătrunjel tocat
  • 1 lămâie
  • 2 linguri oțet balsamic
  • 2 – 3 linguri ulei de măsline
  • sare de mare și piper negru, proaspăt rășnit
Mod de preparare – Salata de linte cu scoici si caracatita

DSC_0904-008

Într-un castron, limpezim lintea în 2 – 3 ape.

Într-o cratiță punem lintea, frunza de dafin și cca 1,5 litri apă rece. Fierbem la foc mic 20 – 25 minute, până când boabele se înmoaie, dar să-și păstreze forma și să nu se sfărâme.

SAM_0209SAM_0296

După ce a fiert, punem lintea într-o strecurătoare, o lăsăm la scurs 4 – 5 minute și apoi o transferăm într-un castron. Adăugăm uleiul de măsline și lăsăm să se răcească.

Asezonăm salata cu patrunjel tocat, usturoi, zeama de la 1/2 lamaie, 2 linguri de otet balsamic, sare de mare si piper negru. Amestecam usor cu o paletă de lemn.

La urma adaugam bucatelele de caracatita si scoicile. Stropim cu jumatatea de lamaie ramasa si putin din uleiul in care au fost conservate fructele de mare. Amestecam usor.

DSC_0863DSC_0850

Montam salata in farfurii adanci si savuram fructele de mare alaturi de un pahar cu vin rosu!…pofta buna!

DSC_1011-002

# # #

Reply

*