Salata de linte cu usturoi si patrunjel

Posted in SALATE

DSC_0657-006

Salata de linte verde cu frunze de patrunjel si usturoi, asezonata cu ulei de masline, otet balsamic si zeama de lamaie.

Lintea este un aliment bogat in proteine si antioxidanti — de asemenea, este in topul leguminoaselor usor de digerat, avand un continut ridicat de fibre alimentare.

Alaturi de proprietatile terapeutice ale usturoiului si ale frunzelor de patrunjel, beneficiem si de calitatile uleiului de masline si a sucului de lamaie — o salata dietetica, plina de energie!

DSC_0657-004

Ingrediente – salata de linte (4 persoane)
  • 300 g linte verde
  • 1 foaie de dafin
  • 2 – 3 catei de usturoi, curatati si tocati marunt
  • 2 maini de patrunjel tocat
  • 1 lamaie mica
  • 2 – 3 linguri otet balsamic
  • 4 – 5 linguri ulei de masline
  • sare de mare si piper negru, proaspat rasnit
Mod de preparare – Salata de linte

DSC_0685-006

Intr-un castron, limpezim lintea in 2 – 3 ape.

Intr-o cratita punem lintea, frunza de dafin si cca 1,5 litri apa rece. Fierbem la foc mic 20 – 25 minute, pana cand boabele se inmoaie, dar sa-si pastreze forma si sa nu se sfarame.

SAM_0209SAM_0296

Dupa ce a fiert, punem lintea intr-o strecuratoare, o lasam la scurs 4 – 5 minute si apoi o transferam intr-un castron. Adaugam uleiul de masline si lasam sa se raceasca.

In continuare adaugam frunzele de patrunjel, tocate marunt si usturoiul tocat — asezonam salata dupa gust, cu zeama de lamaie, otet balsamic, sare de mare si piper negru, proaspat rasnit. Amestecam usor cu o paleta de lemn.

Servim salata de linte, simpla sau ca o garnitura la fructe de mare (scoici, caracatita) ori cu carne de porc la gratar (muschiulet, bacon, carnati de casa, etc). Pofta buna!

DSC_0657-004

Reply

*