Salata de ton cu paste si legume

Posted on sept. 5, 2016 in SALATE

DSC_0036-002

O salata bogata cu paste si ton, ceapa rosie, boabe de porumb, masline, fasole rosie si capere, aromata cu frunze proaspete de busuioc si patrunjel, ulei de masline si suc de lamaie.

Prefer pastele italiene, de buna calitate (Agnesi, Barilla) — reusita preparatelor fiind mereu garantata. De asemenea, conservele cu file de ton, bucati intregi, sunt foarte bune, cu conditia sa fie de calitate superioara.

DSC_0036-003

Ingrediente – Salata de ton cu paste si legume (5 – 6 persoane)
  • 2 conserve x 185 g file de ton in ulei, bucati intregi
  • 300 g paste (fusilli, penne rigate)
  • 200 g fasole rosie fiarta, la conserva
  • 200 g porumb fiert, la conserva
  • 2 ardei capia rosii sau 1 ardei gras mare, cca 200 g, curatati si taiati julien
  • 1 ceapa rosie mare, cca 120 g, curatata si taiata fideluta
  • o mana de masline kalamata
  • 1 lingura plina cu capere in saramura
  • 15 – 20 frunzulite proaspete de busuioc sau dupa gust
  • cateva frunzulite proaspete de patrunjel
  • 1 lamaie
  • 6 linguri ulei de masline ori dupa gust
  • sare de mare si piper negru, proaspat rasnit
  • cateva frunzulite de salata verde, pentru ornat
Mod de preparare – Salata de ton cu paste si legume

DSC_0046-007

Mai intai fierbem pastele, conform instructiunilor de pe pachet. Pastele fierte aldente, se pun intr-o strecuratoare si se limpezesc bine in apa rece. Dupa ce s-au racit, le lasam la scurs cca 20 de minute (daca le folosim mai tarziu, le stropim cu putin ulei si le tinem acoperite).

Intr-o strecuratoare mica, limpezim sub jetul de apa rece boabele de fasole si porumb, apoi le lasam la scurs. Caperele le punem 2 – 3 minute in apa rece, apoi le stoarcem usor.

Montam salata — Intr-un castron mare punem pastele fierte, boabele de fasole si porumb, ardeii, caperele si maslinele. Asezonam cu ulei de masline, sare si piper, apoi amestecam usor.

Adaugam in salata bucatile de ton, uleiul in care s-a conservat, cateva frunzulite de patrunjel si frunzele proaspete de busuioc.

Asezonam tonul cu putina sare si stropim deasupra cu zeama de lamaie, dupa gust. Amestecam usor salata cu o spatula de lemn.

DSC_0004-005

Montam salata in farfurii adanci si ornam cu feliute de lamaie, frunze proaspete de busuioc si salata verde.

O salata sanatoasa, cu parfum mediteranean, servita la pranz, ori la cina, alaturi de un pahar de vin alb. Pofta buna!

DSC_0072DSC_0073

# #

Reply

*