Sandwich cu chiftele de vita, sos de rosii si cascaval

Posted by on feb. 23, 2016

DSC_0135-002

Un sandwich cu multa savoare! — chiftelute de vita aromate cu cimbru, usturoi, patrunjel, nucsoara si branza parmezan, servite in chifle cu susan, cu topping de cascaval si sos de rosii cu busuioc proaspat.

Chiftelutele le-am prepar din antricot de vitel — carnea o tocam acasa sau la macelarie in prezenta noastra. Sunt atat de moi, suculente si aromate, gatite doar cu 2 – 3 linguri de ulei de masline.

Ca si topping am folosit branza edam dar este bun si un cascaval de calitate sau branza mozzarella.

DSC_0134

Ingrediente – Sandwich cu chiftele de vita, sos de rosii si cascaval (10 portii)
  • 10 chifle cu susan (reteta aici)
  • sos de rosii (reteta aici)
  • cca 250 g branza rasa — edam, mozzarella (ori un mix din cele doua) sau un cascaval de buna calitate
  • 500 g carne tocata de vitel sau vita (de preferat antricot)
  • 1 ou
  • miezul de la 5 – 6 felii de paine alba sau de la 2 chifle (cca 60 g)
  • 2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
  • 3 linguri pline frunze proaspete de patrunjel, tocate marunt
  • 2 – 3 linguri de parmezan proaspat ras
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • un varf lingurita nucsoara rasa
  • 5 – 6 linguri ulei de masline
  • sare de mare si piper negru, proaspat macinat
Mod de preparare – Sandwich cu chiftele de vita, sos de rosii si cascaval

DSC_0210-001

Sosul de rosii —  reteta aiciDSC_0818

Chiftelele de vita — Intr-un castron punem carnea tocata, oul, miezul de paine inmuiat in apa sau lapte si stors bine, usturoiul si parmezanul ras. Asezonam cu cimbru, patrunjelul tocat, nucsoara rasa, sare si piper. Amestecam bine toate ingredientele.

Lasam compozitia la rece cca 15 minute. Formam chiftelute rotunde de cca 2 cm grosime (udam mereu mainile cu putina apa), le asezam pe o tava unsa cu un strop de ulei, apoi le dam la frigider pentru 20 de minute — formam cca 40 de chiftele.

DSC_0018DSC_0072-001

In alta tigaie incinsa usor cu 2 – 3 linguri de ulei de masline, sotam jumatate din chiftelute, cca 5  minute la foc mediu (ultimele 2 minute, reducem putin focul).

DSC_0081-001

Am facut curata tigaia cu o bucata de chifla proaspata (si-o chiftea — ca mai mereu, pofta-i cat casa), apoi am procedam la fel cu restul de chiftelute.

DSC_0496

Montam sandvisurile — Taiem chiflele in doua. Punem pe fiecare jumatate de chifla 1 – 2 linguri sos de rosii, 4 – 5 chiftelute si apoi presaram cu cascaval ras.

Stropim deasupra putin sos de rosii, apoi asezam sandvisurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt (capacele chiflelor le punem alaturi in tava, cu miezul in sus).

DSC_0930DSC_0945

Punem sandvisurile in cuptorul preincalzit la 200°C, pe ventilatie, pentru cca 5 minute, pana ce se topeste branza sau dupa preferinte, sa se rumeneasca usor— capacele chiflelor le scoatem mai repede din cuptor, pentru a nu se rumeni prea tare.

DSC_0080

Servim sandvisurile calde cu sos de rosii si frunze de salata verde, stropite usor cu zeama de lamaie. Pofta buna!

DSC_0149-002

# #

Reply

*