Snitele de pui

Posted by on mart. 17, 2015

SAM_8889

Snitele de pui condimentate cu usturoi, oregano si paprika, servite cu sweet chili sauce.

SAM_8897-002

Ingrediente – Snitele de pui (cca 16 bucati)
  • 500 g piept de pui, dezosat si fara pielite
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 – 2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
  • 1 lingurita oregano sau cimbru uscat
  • 1/2 lingurita boia dulce de ardei sau un mix de boia iute si dulce
  • ulei pentru prajit
  • thai sweet chili sauce, pentru servit
  • sare de mare si piper negru, proaspat rasnit
Compozitia de snitele
  • 2 oua mari
  • 200 ml lapte integral
  • 130 – 150 g faina alba + cateva linguri pentru tapetat suvitele de pui
  • sare de mare si piper negru, proaspat rasnit
Mod de preparare – Snitele de pui

SAM_8887

Taiem pieptul de pui suvite lungi de cca 7 – 8 cm si groase de cca 2 cm.

Condimentam suvitele de pui cu sare, piper, cimbru sau oregano uscat, usturoiul zdrobit si ulei de masline. Punem carnea intr-un castron, acoperit cu folie alimentara.

Tinem carnea la frigider cel putin 2 ore sau peste noapte.

SAM_8704-003

Intr-un castron batem usor ouale cu telul, asezonam cu sare si piper, apoi adaugam faina si laptele. Omogenizam bine astfel incat sa obtinem o compozitie putin mai groasa ca cea de clatite.

Incingem circa 200 ml ulei intr-o tigaie mai inalta cu diametrul de cca 15 – 20 cm.

Tavalim bine bucatile de pui prin faina (indepartam feliile de usturoi), apoi le trecem prin compozitia de ou. Prajim snitelele in uleiul incins la foc mediu, 2 – 3 minute pe fiecare parte.

SAM_8792 SAM_8772-001

Scoatem snitelele pe prosoape absorbante de hartie. Dupa ce s-au racit putin, le condimentam cu boia de ardei, oregano si 1 – 2 catei de usturoi, zdrobiti usor cu lama cutitului.

Servim snitelele calde cu sos usor picant, cu legume, diferite salate sau in sandvisuri. Pofta buna!

10405660_859833250735834_1860413827033545016_n

# #

Reply

*