Spicy chicken

Posted on iun. 2, 2015 in PUI

DSC00531-002

Daca va place gustul picant, trebuie sa incercati macar o data aceasta friptura de pui aromata, bogata in plante condimentare. Sosul Worcestershire (Lee&Perrins) da o savoare placuta carnii si in acelasi timp o fragezeste.

DSC00032

Ingrediente – Spicy chicken  (5 portii)
  • 10 copanele de pui (sau 5 pulpe de pui taiate in jumatate), crestate pe ambele parti
  • 2,5 linguri Worcestershire sauce
  • ulei de floarea soarelui, pentru prajit
  • 3 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
  • 1 lingurita rasa scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata
  • 1/2 lingurita ienibahar macinat
  • 1 lingurita chimion macinat (a nu se confunda cu chimen)
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 – 2 ardei iuti, curatati de seminte si taiati rondele subtiri
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare de mare si piper negru, proaspat rasnit
Mod de preparare – Spicy chicken

Intr-un vas amestecam toate condimentele — asezonam carnea de pui cu sare si piper, apoi cu mixul de condimente, 1 lingura Worcestershire sauce si uleiul de masline. In locurile unde s-a crestat carnea, se pun rondelele de ardei iute.

Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si il dam la frigider cel putin 2 ore sau peste noapte.

DSC00520

Scoatem carnea de la rece si o lasam cca 30 minute la temperatura camerei.

Incalzim o tigaie la foc mediu spre mare, punem putin ulei, apoi prajim bucatile de pui pe ambele parti, cca 10 minute. Adaugam sosul Worcestershire ramas si gatim inca 1 – 2 minute.

Transferam carnea intr-un vas termorezistent si acoperim cu un capac sau folie de aluminiu. Introducem vasul in cuptorul preincalzit la 220ºC, cca 25 de minute. Indepartam folia ultimele 5 minute pentru a se rumeni carnea mai bine.

Putem servi friptura de pui cu orez, cartofi natur sau diferite salate. Pofta buna!

DSC00533-001

#

One thought

  1. Doina Loizidou

    8 iulie 2016

    Delicious …!!!!

    Răspunde

Reply

*