Supa de pui cu telina si ghimbir

Posted by on mai 15, 2016

DSC_0922-003

O porție de sănătate — supa de pui, aromată cu țelină, ghimbir, curcuma, ardei iute, lămâie, coriandru și ulei de susan.

Supa se poate servi cu crutoane de pâine sau cu noodles — tăiței chinezești.

DSC_0957-001

Ingrediente – Supa de pui cu telina si ghimbir (8 portii)

  • 2,5 litri fond de pui (rețeta aici)
  • 500 g piept de pui, dezosat și fără pielițe
  • 2 lingurițe de unt, plus câteva picături de ulei de măsline
  • 1 bucata de ghimbir de 3 – 4 cm, cca 30 g
  • 120 g rădăcină de țelină, curățată și tăiată bucățele
  • 3 tije de țelină Apio, cca 150 g, tăiate rondele subțiri
  • 1 morcov, cca 100 g, curățat și tăiat cubulețe
  • 1 ardei roșu iute, tăiat rondele
  • 1/4 linguriță pudră de curcuma (turmeric)
  • câteva frunze de coriandru proaspăt sau patrunjel, pentru servit
  • sare de mare și piper mix, proaspăt râșnit
Servim cu
  • limetă sau lămâie
  • crutoane din pâine, stropite cu ulei de susan sau floarea soarelui

Mod de preparare – Supa de pui cu telina si ghimbir

DSC_0930-001

Mai întâi prepară supa — bază de pui (rețeta aici).

Taie pieptul de pui bucățele de cca 2 cm grosime. Taie morcovul, rădăcina și tijele de țelină ca în imaginea de mai jos sau cum iți place.

Curăță ghimbirul cu ajutorul unei lingurițe, apoi tocă-l foarte marunt. Curăță ardeiul iute de sâmburi, apoi taie-l rondele subtiri (adaugă cât iți place de iute).

DSC_0881

Pune oala cu fondul de pasăre pe foc. Când începe să fiarbă adaugă pieptul de pui. Gătește cu focul la maxim — când începe din nou supa să clocotească, adaugă rădăcina de țelină, morcovul și 1/2 din ghimbirul tocat.

Reduce focul și fierbe carnea cu legumele 2 – 3 minute. Adaugă tulpinile de țelină și pudra de curcuma — lasă să fiarbă înca 3 – 4 minute.

În ultimul minut de gătit adaugă rondelele de ardei iute și ghimbirul rămas. Asezonează cu sare și piper mix, proaspăt râșnit.

Varianta cu pieptul de pui sotat in unt

Adu la fierbere supa de pui, apoi adaugă rădăcina de țelină, morcovul și tulpinile de țelină. Gatește cca 5 minute la foc mare.

Separat, într-o tigaie, încălzește untul cu câteva picături de ulei de măsline, apoi sotează pieptul de pui cu 1/2 din ghimbirul tocat și ardeiul iute, cca 3 minute.

Adaugă în supă pieptul de pui sotat și pudra de turmeric. Lasă supa să fiarbă în clocote mici înca 1 – 2 minute.

DSC_0060-001

Montează supa în boluri și asezonează cu zeamă și coajă rasă de lămâie (numai partea verde/galbenă). Servește cu frunze de coriandru și crutoane, stropite cu ulei de susan.

S-aveți suflet în toate și spor la bucate! Să bucătărim!

DSC_0137-001

# # #

Reply

*