Supa de usturoi

Posted in SUPE - CIORBE

DSC_0560-002

O supa taraneasca cu usturoi, servita cu paine rumenita, un strop de ulei de masline si parmezan, proaspat ras.

DSC_0555-004

Ingrediente – Supa de usturoi (6 portii)
  • 2 litri fond de pui (reteta aici)
  • 150 – 200 g usturoi de gradina, proaspat sau uscat, cam 2 – 3 căpătâni
  • cca 750 g de cartofi albi sau roz, curățați și tăiați cuburi
  • 80 g rădăcină de țelină, curățață și tăiată cuburi
  • 6 felii mari de paine albă sau neagră, rumenite pe gril sau în cuptor
  • 4 linguri ulei de masline
  • 100 g parmezan, proaspăt ras
  • cateva frunze proaspete de patrunjel, tocate marunt
  • sare de mare si piper negru, proaspat rasnit
Mod de preparare – Supa de usturoi

DSC_0590-001

Pentru a obtine o supa aromata avem nevoie de usturoi proaspat — totodata, este bun si usturoiul de gradina, uscat.

DSC_0469

Cateii de usturoi curatati ii tocam felii subtiri si ii presaram cu putina sare (este indicat, ca usturoiul sa il tocam in momentul in care il adaugam intr-o mancare). Pastram 2 catei intregi, pentru a unge feliile de paine rumenite.

DSC_0488

Intr-o oala de cca 3 litri turnam supa de pui (reteta aici), apoi adaugam usturoiul tocat felii groase, rădăcina de țelină și cartofii.

Punem oala pe foc si cand incepe sa dea in clocot acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic, cca 25 de minute.

Dupa ce s-a racorit putin, transferam supa in vasul unui robot de bucatarie. Pasam fin amestecul in 2 transe, pentru a obtine o textura mai fina. De asemenea si un mixer vertical este la fel de bun. Asezonam cu sare si piper dupa gust.

Taiem in doua cateii de usturoi pastrati intregi si apoi ungem cu ei, feliile de paine rumenite (pe tigaie-grill sau in cuptor), dupa care le stropim cu putin ulei de masline.

Servim supa calda in strachini, cu feliile de paine aromate, parmezan, proaspat ras si patrunjel tocat. Pofta buna!

DSC_0555-004

# #

Reply

*