Supa de usturoi

Posted on mai 27, 2016 in SUPE - CIORBE

O supă țărănească cu usturoi, servită cu pâine rumenită, un strop de ulei de măsline și parmezan, proaspăt ras.

DSC_0555-004

Ingrediente – Supă de usturoi (6 porții)

  • 2 litri fond de pui (rețeta aici)
  • 150 – 200 g usturoi de grădină, proaspăt sau uscat, cam 2 – 3 căpățâni
  • cca 750 g de cartofi albi sau roz, curățați și tăiați cuburi
  • 80 g rădăcină de țelină, curățață și tăiată cuburi
  • 6 felii mari de pâine albă sau neagră, rumenite pe gril sau în cuptor
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 100 g parmezan, proaspăt ras
  • câteva frunze proaspete de pătrunjel, tocate mărunt
  • sare de mare și piper negru, proaspăt râșnit

Mod de preparare

Taie cățeii de usturoi felii și presară pe ei puțină sare (recomand, ca usturoiul să fie tocat în momentul în care se adaugă în mâncare). Păstrează 2 căței întregi, pentru uns feliile de pâine rumenite.

Într-o oală de cca 3 litri toarnă supa de pui (reteta aici), apoi adaugă usturoiul, țelina și cartofii.

Pune oala pe foc, și când începe să clocotească acoperă cu capacul și lasă totul să fiarbă la foc mic, cca 25 de minute.

După ce s-a răcorit puțin, transferă supa în vasul unui robot de bucătărie. Pasează fin amestecul în 2 tranșe, pentru a obține o textură mai fină. De asemenea și un mixer vertical este la fel de bun. Asezonează cu sare și piper după gust.

Taie în două cățeii de usturoi, păstrați deoparte. Unge cu ei feliile de pâine rumenite pe tigaia-grill sau în cuptor, apoi stropește-le cu ulei de măsline.

Montează în străchini supa caldă și servește cu crutoane de pâine, parmezan, proaspăt ras și pătrunjel tocat. S-aveți suflet în toate și spor la bucate! Să bucătărim!

# #

Reply

*