Supa marocana de miel

Posted in SUPE - CIORBE

Supă de miel cu linte și năut, bogată în ierburi aromatice și mirodenii, specifice bucătăriei marocane.

Ingrediente – Supa marocana de miel
  • 600 g spată sau pulpă de miel, dezosată și curățată de seu
  • 100 g linte verde
  • 1 conservă de 400 g năut (Sun Food) — cantitatea uscată 240 g
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 – 2 căței de usturoi, curățați și tocați marunt
  • 1 ceapă galbenă și 1 ceapă rosie, curățate și tocate (nu prea mărunt) — în total cca 200 g
  • codițele de la 2 fire de ceapă verde, tăiate rondele
  • 200 g tulpină de țelină (Apio), tăiată bucăți mici
  • 1 morcov, curățat și tăiat cuburi — cca 100 g
  • 5 – 6 cm ghimbir, curățat și tocat mărunt
  • 1 kg de roșii proaspete sau 800 g de roșii întregi decojite la conservă
  • 1 linguriță de scorțișoră
  • 2 lingurițe boabe de coriandru, pisate în mojar
  • 2 lingurițe de chimion (a nu se confunda cu chimen)
  • 1/2 linguriță de curcuma (turmeric)
  • 1/2 linguriță boabe de piper mix, pisate în mojar
  • sare de mare și piper negru, proaspăt măcinat
Servim cu
  • frunze proaspete de coriandru, pentru servit
  • pita bread sau lipie libaneză
  • 1 limetă/lămîie, tăiată bucăți
  • ardei iuți
Mod de preparare – Supa marocana de miel

Într-o tigaie antiaderentă încălzim ușor 3 linguri de ulei de măsline, apoi adăugăm legumele (ghimbirul și cozile de ceapă verde le ținem deoparte) — asezonăm cu sare și piper, apoi sotăm totul la foc mic, 7 – 8 minute.

Adăugăm ghimbirul, scorțisoara, chimionul, pudra de curcuma și boabele de piper și coriandru zdrobite — gătim la foc mic spre mediu încă 2 – 3 minute.

Tăiem pulpa de miel bucățele mici de cca 2 – 3 cm.

În continuare adăugăm carnea de miel, sotăm cca 3 minute, apoi adăugăm roșiile tocate, opărite în prealabil 1 – 2 minute, ținute în apă rece și curățate de coajă — dacă folosim roșii la conservă, le punem cu sucul propriu.

Transferăm totul într-o cratiță mare, apoi turnăm cca 2,5 litri de apă — când începe să dea în clocot asezonăm cu sare și acoperim cratița parțial cu capacul — fierbem supa la foc mic, cca 40 de minute sau până ce carnea este aproape fiartă.

Adăugăm boabele de linte, limpezite în apă rece și fierbem supa încă 30 de minute — în ultimele 15 minute punem năutul și cozile de ceapă verde. La urmă potrivim gustul de sare.

Servim supa de miel cu frunze proaspete de coriandru, pita rumenită ușor și ardei iuți. Poftă bună!

# # # #

Reply

*