Supa mediteraneana cu peste si fructe de mare

Posted on apr. 1, 2020 in FRUCTE DE MARE, SUPE - CIORBE

O supă sănătoasă din bucătăria italiană, cu pește și fructe de mare. E aromată și delicioasă, servită cu felii de pâine rumenite, unse cu usturoi și stropite cu ulei de măsline.

Ingrediente – servesc 4 persoane

  • 2 dorade, cca 450 g fiecare — ori un mix cu cod, biban de mare
  • 8 creveți, cca 200 g
  • 12 midii proaspete sau pasteurizate
  • 4 baby calamari
  • 1 kg de roșii cherry prunișoare, coapte bine
  • 3 – 4 căței de usturoi, plus încă unul pentru uns feliile de pâine
  • 1 ceapă roșie medie, cca 70 g
  • 1/2 ardei iute roșu
  • tijă de țelină Apio, cca 80 g
  • o mână de frunze de pătrunjel
  • câteva linguri de ulei de măsline
  • felii de pâine, rumenite pe tigaia gril sau în cuptor, pentru servit
  • sare de mare și piper negru, proaspăt râșnit

Mod de preparare

Dorada se curăță de solzi, intestine și branhii. Se spală bine în interior și la exterior, apoi se usucă bine cu prosoape de hârtie. Taie peștii în bucăți. Creveții poți să-i pui în supă întregi sau curățați de cochilii.

Pregătește asezonarea supei — Toacă ceapa mărunt, iar cățeii de usturoi toacă-i mare, apoi strivește-i puțin cu lama cuțitului. Taie roșiile în sferturi și jumătăți iar ardeiul iute, rondele subțiri.

Într-o cratiță mai largă, pune 2 – 3 linguri de ulei de măsline. Călește ceapa cu usturoiul și ardeiul iute, 4 – 5 minute, la foc mic.

Adaugă roșiile și puțină sare. Gătește 2 – 3 minute, apoi toarnă în cratiță cca 600 ml de apă. Lasă totul să fiarbă cca 20 de minute, la foc mic spre mediu.

După ce roșiile s-au înmuiat, pune bucățile de pește. Toarnă încă aproximativ 400 ml de apă și amestecă ușor. Adaugă frunze de pătrunjel și puțină sare.

După 1 – 2 minute adaugă toate fructele de mare. Gătește supa la foc mic, cca 10 minute. La urmă, îndepărtează cratița de pe foc și asezonează cu frunze de pătrunjel, ulei de măsline, sare și piper.

Montează supa în străchini și servește cu felii de pâine rumenite, unse cu usturoi și stropite cu ulei de măsline. S-aveți suflet în toate și spor la bucate! Să bucătărim!

# # # # # # #

Reply

*