Supa taraneasca cu legume

Posted on iul. 25, 2015 in SUPE - CIORBE

SAM_5815-002

O supa plina de legume si verdeata proaspata!!! As manca in fiecare zi aceasta supa gustoasa, bogata in vitamine si minerale.

Am adus si un plus de proteine, preparand o supa baza de pui (fond de pui), pentru a imbogati gustul supei de legume.

SAM_5815-002

Ingrediente – Supa taraneasca cu legume

SAM_5771

  • cca 3 liri de supa — fond de pui (reteta aici)
  • 2 catei de usturoi, curatati si tocati marunt + 1 lingura ulei de masline
  • 1 conserva x 400 g rosii decojite, de buna calitate
  • 5 – 6 frunze de busuioc
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 ceapa, cca 100 g, curatata si tocata marunt
  • 1 morcov, cca 100 g, curatat si taiat cubulete
  • o mana de mazare inghetata (cca 60 g)
  • 100 g fasole verde inghetata sau proaspata, taiata bucatele
  • un ardei capia rosu, cca 80 g
  • 1 dovlecel zucchini, nu prea gros (cca 160 g)
  • 50 g paste din grau dur, tubettini sau spaghetti subtiri (rupte in bucati mici)
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1 legatura de patrunjel
  • cateva frunze de telina
  • sare de mare si piper negru, proaspat rasnit
Servim cu
  • crutoane de paine alba sau neagra
  • frunze proaspete de patrunjel, tocate marunt
  • cateva frunze proaspete de busuioc sau leustean, dupa gust
  • arei iuti
Preparare – Supa taraneasca cu legume

SAM_5837-001

Mai intai preparam supa (fond) de pui pe care o vom folosi ca o baza — (reteta aici).

Intr-o cratita punem uleiul de masline si usturoiul asezonat cu putina sare. Sotam cca 1 minut, apoi adaugam rosiile strivite in mana sau tocate, pasta de tomate si cateva frunze de busuioc proaspat.

Gatim cca 2 minute, dupa care adaugam supa de pui strecurata si degresata. Aducem totul la fierbere, apoi adaugam ceapa, morcovul si mazarea. Acoperim oala cu un capac si fierbem cca 20 de minute la foc moderat.

In continuare adaugam fasolea verde, ardeiul capia, busuiocul uscat si oregano. Gatim inca 15 – 20 de minute, dupa care adaugam pastele, dovlecelul zucchini si frunzele de telina, tocate marunt.

Lasam supa sa fiarba inca 5 minute, apoi indepartam oala de pe foc si adaugam frunzele de patrunjel, tocate marunt. Condimentam cu sare si piper.

SAM_5818-001

Servim supa in boluri, asezonata cu verdeata proaspata, crutoane de paine alba sau neagra si ardei iuti. Pofta buna!

SAM_5781

# # #

Reply

*