Taitei de casa

Posted in PASTE

DSC_1289-002

Taiteii de casa, savoarea supelor si a borsurilor taranesti!

DSC_1280

Ingrediente – Taitei de casa
  • 1 oua mare
  • 100 g faina de grau „00” sau faina alba obisnuita
  • 1/2 lingurita ulei de masline
  • 1 varf de cutit sare
Mod de preparare – Taitei de casa

DSC_1289-002

Punem 100 g faina cernuta pe un blat de lucru, iar in mijloc adaugam oul, cateva picaturi de ulei de masline si putina sare.

Batem usor oul cu furculita, incorporand si faina de pe margini pana se formeaza un aluat gros. Pe urma, framantam cu mana, pana cand vom obtine un aluat mai dur, neted si putin elastic.

Lasam alauatul sa se odihneasca, cca 30 minute, invelit in folie alimentara sau pus intr-un vas si acoperit cu un prosop umed (pentru a nu se usca).

Pudram suprafata de lucru cu putina faina si apoi intindem aluatul intr-o foaie cat mai subtire — o intoarcem mereu si o pudram cu faina.

Lasam foaia de aluat sa se usuce 20 – 30 de minute (eu am lasat-o la zvantat pe marginea unui scaun de lemn).

DSC_0279

Foaia taiata in doua sau lasata intreaga o rulam, astfel incat sa avem o latime de 5 – 7 cm (presaram cu putina faina), apoi incepem sa taiem taiteii, cat de subtiri ne plac.

Rasfiram taiteii si ii intindem pe o planseta sau pe blatul de lucru, sa nu se prinda intre ei.

DSC_1248DSC_1261DSC_1289-002

Daca se folosesc imediat, taiteii se scutura de faina (printr-o sita) si se fierb 3 – 4 minute — se folosesc in supe, ciorbe, borsuri, etc.

Totodata, taiteii se pot lasa la uscat si apoi se pastreaza in pungi de hartie sau saculeti de panza. Pofta buna!

DSC_1289-001

#

Reply

*