Apple crumble — un desert irezistibil! Mere coapte cu topping de cereale crocante, aromate cu scorțișoară, unt și vanilie.
O rețetă clasică, ușoară și repede de preparat, topping-ul de cereale preparându-se în câteva minute. Pentru o prăjitură de post putem înlocui untul cu 50 ml ulei și o lingură cu lapte de soia.
Ingrediente – Apple crumble (4 portii)
- 4 mere, cca 800 g
- 4 linguri de zahăr brut
- 1/2 plic zahăr vanilat (4 g)
- 1/4 linguriță de scorțișoară
- 1 – 2 linguri stafide, cca 25 g
- 2 linguri apă
- câțiva stropi zeamă de lămâie
- înghețată de vanilie, pentru servit
Ingrediente – Crumble topping
- 100 g fulgi de ovăz (oats)
- 100 g făină de grâu integrală
- 70 g unt, tăiat cuburi
- 1 – 2 linguri de zahăr brut
- 1/4 linguriță de scorțișoară
Mod de preparare – Apple crumble
Încălzim cuptorul la 190°C/170°C ventilație.
Merele spălate le curățăm de coajă și căsuța seminală, le tăiem în patru, apoi în feliuțe de cca 1 cm grosime.
Într-o tigaie punem merele, zahărul, stafidele, scorțișoara, zahărul vanilat, apa și câțiva stropi de zeamă de lămâie. Gătim merele 4 – 5 minute la foc mediu, după care le transferăm într-un vas termorezistent.
Într-un castron punem făina, fulgii de ovăz și grâu, zahărul și scorțișoara, după care amestecăm bine. Adăugăm cubulețele de unt, apoi amestecăm toate ingredientele între palme 1 – 2 minute, până ce amestecul capată o textură asemănătoare cu pesmetul (nu se framântă).
Acoperim merele cu topping-ul de cereale, apoi introducem vasul în cuptorul preîncalzit la 190°C (Atenție — nu apăsăm cerealele)
Lăsăm la cuptor cca 25 minute, până când cerealele capătă o culoare ușor rumenie.
Un desert delicios cu mere coapte și cereale crocante — merge de minune cu înghețată de vanilie…poftă bună !
Tarnoveski Madalina
25 noiembrie 2015Cel mai delicios lucru din bucataria ta!!
Ianys
25 noiembrie 2015Multumesc Madi!