Cartofi gatiti la cuptor, stropiti cu ulei de masline si aromati cu usturoi, cimbru si piper negru.
Ingrediente – Cartofi la cuptor cu cimbru si usturoi (4-6 portii)
- 1,5 kg cartofi albi
- cca 4 linguri ulei de masline
- 3 – 4 crengute cimbru proaspat sau 2 lingurite de cimbru uscat
- 1 – 2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
- 2 frunze de dafin
- sare de mare si piper negru, proaspat macinat
Mod de preparare – Cartofi la cuptor cu cimbru si usturoi
Cartofii curatati si taiati felii pe lungime, se lasa in apa rece, cca 5 minute.
Intr-o oala punem la fiert 3 – 4 litri de apa. Cand apa incepe sa clocoteasca adaugam sarea si cartofii — lasam sa fiarba 7 – 8 minute, apoi ii punem intr-o strecuratoare si ii lasam sa se racoreasca cateva minute.
Intr-o tava de cuptor, captusita cu hartie de copt, punem cartofii intr-un singur strat. Stropim cu ulei de masline si adaugam usturoiul zdrobit, frunzulitele de cimbru proaspat sau uscat si frunzele de dafin. Asezonam cu sare si piper, apoi amestecam usor.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 200ºC, cca 50 de minute sau pana cand cartofii sunt rumeni, crocanti deasupra si pufosi la interior. La cuptorul clasic pe gaz, gatim la foc mare, cca 1 ora.
Servim cartofii calzi cu diferite fripturi si salate sau simpli alaturi de o bere rece! Pofta buna!