Castane rumenite-n cuptor, si-o ulcica cu vin rosu fiert — savurate cu multa poftire in anotimpul de iarna!
Castane coapte
- 1kg castane
- apa calduta
- sare fina de mare
Mod de preparare – Castane coapte
Incalzim cuptorul la 220°C.
Intr-o cratita punem castanele la inmuiat in apa calduta, timp de 2 ore, apoi le scurgem bine. Cu ajutorul unui cutit, crestam coaja castanelor pe orizontala, 1- 2 cm (pe cat posibil sa nu taiem miezul).
Intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, asezam castanele cu partea taiata in sus, dupa care le presaram cu putina sare (putem sa le stropim cu putina apa) — totodata, putem presara putina sare si pe hartia de copt.
Coacem castanele in cuptorul incins, timp de 30 – 35 de minute. Daca le preferam mai rumene, setam cuptorul pe gratar si le mai coacem inca 5 minute.
Servim castanele coapte alaturi de-o ulcica cu vin rosu.
Eliza
5 decembrie 2016Sunt foarte delicioase! Zici ca mănânci una, doua, dar le-am uitat numarul. Multumim tati!😚
Ianys
5 decembrie 2016Cu placere, draga mea!