Cheese garlic bread

Posted by on ian. 31, 2016

DSC_0102-001-e1466675593674

Felii de paine rumenite, aromate cu unt, usturoi si frunze de patrunjel, invelite in topping de branza edam si mozazarella.

Este o gustare calda, delicioasa si repede de preparat.

DSC_0101-001

Ingrediente – Cheese garlic bread  (4 persoane)
  • 1 bagheta frantuzeasca de cca 300 g
  • 75 g branza edam
  • 75 g branza mozzarella
  • cateva frunze de patrunjel, tocate marunt (pentru ornat)
Untul aromat
  • 70 g unt nesarat
  • 1 catel de usturoi, curatat si zdrobit
  • 1 lingura frunze proaspete de patrunjel, tocate marunt
  • sare de mare
Mod de preparare – Cheese garlic bread

DSC_0102-001

Untul trebuie sa fie moale, la temperatura camerei.

Intr-un bol punem untul moale cu patrunjelul tocat si usturoiul zdrobit — asezonam cu sare, apoi omogenizam bine.

Taiem bagheta felii pe diagonala. Branzeturile le radem pe razatoarea cu gauri mari (jumatate edam si jumatate mozzarella), apoi le amestecam usor.

Ungem feliile de paine cu untul aromat, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi le presaram cu mixul de branza.

DSC_0231

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 5 – 7 minute sau pana cand se rumenesc frumos. Se pot face si la gratarul cuptorului pe gaz, asezand tava pe un raft mai sus, lasand flacara la maxim.

Scoatem tava din cuptor si presaram frunze de patrunjel, tocate marunt. Servim gustarea calda alaturi de un pahar de vin alb. Pofta buna!

#

Reply

*