Ciuperci sotate cu ulei de masline si usturoi, asezonate cu patrunjel, zeama de lamaie si putin cimbru. Ciupercile se gatesc 3 – 4 minute, la foc vioi, pastrandu-si suculenta.
Ingrediente – Ciuperci cu usturoi si patrunjel
- 300 g ciuperci champignon
- 4 linguri ulei de masline
- 1 – 2 catei de usturoi, curatati si feliati fin sau tocati marunt
- cateva frunze proaspete de patrunjel, tocate marunt
- 1 – 2 ramurele de cimbru proaspat sau putin cimbru uscat, cam un sfert de lingurita
- zeama de la 1/4 lamaie
- sare de mare si piper negru, proaspat macinat
Mod de preparare
Dupa preferinta, taiem ciupercile sferturi, jumatati sau felii — in general le tai in jumatati, iar cele mai mari sferturi. Daca avem ciuperci mici, le lasam intregi.
Incingem bine o tigaie antiaderenta, apoi turnam 3 linguri de ulei de masline — adaugam ciupercile si le sotam cca 2 minute, la foc mediu spre mare.
In tot acest timp, le asezonam cu sare si piper, amestecand cu o spatula de lemn — apoi adaugam inca o lingura de ulei, cimbrul si usturoiul.
Continuam sa gatim inca 1 – 2 minute, amestecand cu spatula de lemn, dupa care adaugam patrunjelul tocat si zeama de lamaie — dam focul la mare si gatim cca 15 secunde, lasand ciupercile sa-si ia aroma sucului de lamaie. Pofta buna!