O gustare apetisantă, pentru orice moment al zilei. Ciupercile pleurotus sunt asezonate cu usturoi, cimbru, frunze de pătrunjel și lămâie.

Ingrediente – servesc 2 persoane
- 500 g ciuperci pleurotus
- 2 linguri mari de ulei de măsline
- 3 – 4 căței de usturoi, curățați și tăiați felii
- 2 rămurele de cimbru proaspăt sau uscat
- câteva frunze de pătrunjel
- 1/2 lămâie și felii de pâine de casă, rumenite pe gril, pentru servit
- sare de mare și piper negru, proaspăt măcinat
Mod de preparare
Taie ciupercile bucăți mari sau lasă-le întregi, dacă sunt prea mici.
Într-o tigaie încălzește ușor uleiul, apoi adaugă ciupercile și crenguțele de cimbru. Asezonează cu sare. Prăjește ciupercile 5 – 6 minute, la foc mediu spre mare, amestecându-le mereu.
Adaugă usturoiul și gătește ciupercile încă 5 – 6 minute, până ce se înmoaie și încep să se rumenească ușor. Amestecă la fiecare 1 – 2 minute.
Spre final asezonează cu pătrunjel tocat, sare și piper. Montează ciupercile pleurotus pe un platou și stropește-le cu zeamă de lămâie, după gust. Ornează cu frunze de pătrunjel.
Servește cu felii de pâine de casă, rumenite pe tigaia gril sau în cuptor. S-aveți suflet în toate și spor la bucate! Să bucătărim!