Piept de pui cu soy sauce si orez basmati

Posted by on iul. 13, 2015

SAM_5516

O mancare apetisanta, cu gust oriental!!! Piept de pui caramelizat in sos de soia si miere, cu aroma de ghimbir, usturoi, paprika si lamaie.Puiul cu soy sauce se asociaza bine cu garnitura de orez si legume crocante.

Este o mancare rapid de preparat si foarte sanatoasa, sosul de soia avand un continut ridicat de antioxidanti. Nu folosim sare la acest preparat deoarece sosul de soia este destul de sarat.

SAM_5516

Ingrediente – Pui cu sos de soia, orez basmati si legume (4 persoane)
  • 500 g piept de pui, dezosat si fara pielite
  • 2 linguri soy sauce
  • 2 linguri soy sauce dark
  • 1 lingura si jumatate miere de albine, cca 30 g
  • 1 bucata de ghimbir, cca 3 cm, curatata si rasa fin
  • 1 – 2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
  • 2 lingurite boia de ardei dulce, cca 10 g
  • zeama si coaja de la 1/2 lamaie
  • ulei de masline sau de floarea soarelui
  • 1/2 ardei iute rosu, curatat de samburi si tocat marunt
Servim cu orez si legume
  • 200 g orez basmati  + 1 lingurita unt
  • 2 morcovi
  • 2 – 3 dovlecei zucchini
  • 1 fir de ceapa verde
  • 1 lingurita seminte de susan
Mod de preparare – Piept de pui cu soy sauce si orez basmati

SAM_5537

Taiem pieptul de pui in bucati de cca 3 cm. Morcovii curatati si spalati ii taiem betigase subtiri de cca 4 – 5 cm. De la zucchini folosim marginile (partea verde), indepartand miezul. Le taiem la fel, betigase subtiri.

Un mic secret, pentru a face ca legumele taiate sa fie mai crocante, este sa le hidratam in apa rece timp de 2 – 3 ore, dupa care le lasam la scurs intr-o strecuratoare, acoperite.

Intr-un castron punem la marinat bucatile de pui cu sosul de soia, mierea de albine, usturoiul zdrobit, boiaua de ardei dulce, ghimbirul ras, ardeiul iute tocat, sucul si coaja rasa de lamaie.

Masam bine bucatile de pui cu marinada, acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si lasam carnea la frigider cel putin 2 ore.

SAM_5450

Fierbem orezul in apa fierbinte cu putina sare, 10 – 15 minute (dupa instructiunile de pe pachet). Strecuram orezul, adaugam 1 lingurita de unt si amestecam usor. Acoperim vasul cu un capac si il tinem la cald.

Incalzim bine o tigaie antiaderenta (wok) si punem cca 2 linguri de ulei — adaugam bucatile de pui cu marinada in care s-au marinat. Sotam la foc mediu spre mare 5 – 6 minute, amestecand mereu pana cand scade sosul si mierea se caramelizeaza usor. Adaugam 2/3 din legumele taiate betigase si continuam sa gatim inca 1 minut.

Montam in farfurii orezul si pieptul de pui caramelizat in sos de soia, apoi adaugam deasupra betigasele de morcov si zucchini ramase.

SAM_5522

Pentru decor, presaram cu seminte de susan si rondele de ceapa verde. Pofta buna!

SAM_5549-001

# #

Reply

*