Adevărata pizza napoletană, un simbol al bucătariei italiene.
La anii 1889, un faimos pizzar napoletan, a facut o pizza pentru regina Margherita, cu un topping în culorile drapelului Italiei — roșii, busuioc și mozzrella — a fost apreciată, și de-a lungul anilor a devenit o gustare simplă, cu mare popularitate.
Aluatul de pizza nu are secrete în ceea ce privesc ingredientele — important este să facem un aluat cât mai moale și în același timp ușor elastic, frământat cu podul palmelor, prin întindere și împăturire, timp de 7 – 8 minute.
Ingrediente – Pizza Margherita (3 pizze, 28 – 30 cm)
- aluat de pizza (reteta aici)
- sos de pizza (reteta aici)
- 250 g – 300 g mozzarella, ruptă bucăți mari
- 2 linguri parmezan proaspăt ras, cca 25 g
- o mână de frunze de busuioc proaspăt
- ulei de măsline extravirgin, pentru stropit
Mod de preparare – Pizza Margherita
Mai întâi preparăm sosul de pizza (reteta aici), și-l lăsăm la răcit — apoi preparăm aluatul de pizza (reteta aici).
Încingem cuptorul la 230ºC, pe ventilație.
Vom obține 3 foi de pizza, ceva mai groase la margini, cu diametrul de 28 – 30 de cm și circa 0,5 cm grosime. Le transferăm în formele de copt (opțional, ungem tăvile cu ulei și presărăm cu puțin griș).
Ungem fiecare foaie cu 3 – 4 linguri de sos de roșii, apoi asezonăm cu puțină sare, câțiva stropi de ulei de măsline și puțin parmezan, proaspăt ras — punem deasupra bucăți de mozzarella și frunze de busuioc proaspăt.
Lăsăm tăvile 15 – 20 de minute, la loc călduț.
Coacem pizza în cuptorul preîncălzit la 230ºC , timp de 7 – 8 minute sau până ce se rumenește frumos. Dacă vă place mai crocantă, atunci o mai lăsați cca 1 – 2 minute.
Scoatem pizza din cuptor și stropim deasupra cu puțin ulei de măsline. Bucurați-vă cât este caldă!
Eliza
17 februarie 2017Gustoasa și apetisantă! 😚