Un desert clasic, delicios și ușor de preparat.

Ingrediente – Salam de biscuiți cu ciocolată
- 300 g biscuiți simpli
- 150 g de unt, la temperatura camerei
- 60 – 80 g zahăr brut
- 2 ouă de la găini crescute la curte
- 200 g ciocolată neagră (minim 52 % cacao)
- 1 – 2 linguri esență de rom sau brandy
Mod de preparare

Într-un castron sfărâmăm biscuiții în bucăți mici. Ciocolata o punem la topit pe bain marie (apa sa nu atingă vasul în care avem ciocolata) 15-20 minute la foc încet. După ce s-a topit o lăsăm deoparte să se racorească.


În alt castron, batem cu mixerul sau telul untul moale (la temperatura camerei) cu zahărul, după care încorporăm ouăle și amestecăm bine.
În continuare punem ciocolata topită (calduță) în crema de unt și omogenizăm bine. Adăugăm esenta de rom ori brandy.


Amestecăm ușor crema de ciocolată cu biscuiții.


Punem 1/2 din compoziția obținută pe o coală de hârtie de copt (cca 40/40 cm). Cu ajutorul hârtiei, modelăm compoziția în formă cilindrică, apoi învelim salamul și strângem bine capetele. Procedăm la fel și cu celălalt.

Punem salamul de biscuiți în frigider pentru 4 – 5 ore sau cel mai bine până a doua zi. Deasemenea se poate congela 2 – 3 săptămâni.

După preferințe, pentru un aspect frumos, presărăm salamul de biscuiti cu zahăr pudră. Poftă bună!